Reacţia Guvernului după anunţul INS privind PIB:Ţinta de creştere economică e păstrată. Ponta: Mergeam cu 130 km/h, acum cu100 km/h

Reacţia Guvernului după anunţul INS privind PIB:Ţinta de creştere economică e păstrată. Ponta: Mergeam cu 130 km/h, acum cu100 km/h

Guvernul a transmis, după ce INS a anunţat că produsul intrern brut a scăzut faţă de primul trimestru şi creşterea anuală a coborât semnificativ, un comunicat în care compară datele strict cu anul trecut şi arată astfel că România continuă creşterea economică şi menţine prognoza de creştere de 2,5%.

Reacţia Guvernului, după anunţul INS privind PIB:Ţinta de creştere economică e păstrată. Ponta: Mergeam cu 130 km/h, acum cu100 km/h (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Ţinând cont de datele oferite de Institutul Naţional de Statistică, rezultă că România continuă creşterea economică, pe fondul evoluţiei pozitive a producţiei industriale şi a exporturilor. Creşterea economică în semestrul I 2014, comparativ cu semestrul I din 2013, este de +2,6%, pe serie ajustată, România continuând să aibă una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa. România continuă să aibă una dintre cele mai solide creşteri din Uniunea Europeană, în contextul în care o serie de măsuri prevăzute în pachetul mai amplu de măsuri de stimulare a economiei şi creare de noi locuri de muncă, precum reducerea CAS, nu au fost încă implementate", se arată în comunicat.

Guvernul mai notează că indicatori economici precum consumul şi exporturile au crescut pe primul semestru cu 8%, şomajul nu a cunoscut o creştere, în contextul unui nivel în continuare scăzut al inflaţiei, prin urmare este menţinută prognoza de creştere economică de 2,5% pentru acest an, regăsită în Programul de convergenţă 2014-2017.

"În acest moment, România continuă să aibă spaţiu fiscal de 2% din PIB din deficit, necesar stimulării creşterii economice, pe fondul continuării investiţiilor publice, în contextul în care la rectificarea bugetară nu au fost tăiate fonduri de la investiţii. Guvernul subliniază că în această perioadă au fost luate măsuri importante, precum creşterea salariului minim, respectiv scutirea de impozit pe profitul reinvestit. Aceste măsuri vor fi dublate de reducerea impozitării muncii, prin reducerea CAS, măsură care va aduce beneficii concrete în creşterea numărului de locuri de muncă nou create, precum şi a creşterii investiţiilor străine directe în România", se mai afirmă în comunicat.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante