RECORD pentru Apple: Peste 10 milioane de noi iPhone-uri, vândute în weekend-ul de debut

RECORD pentru Apple: Peste 10 milioane de noi iPhone-uri, vândute în weekend-ul de debut

Apple a vândut în primul weekend de la lansarea pe piaţă, în 19 septembrie, un număr record de peste 10 milioane de noi iPhone-uri, cumpărătorii luând cu asalt magazinele clasice şi virtuale pentru a cumpăra telefoanele cu ecrane mari ale companiei.

Vânzările au depăşit recordul de 9 milioane de telefoane atins anul trecut, când Apple a introdus iPhone-urile 5s şi 5c, se arată într-un comunicat al companiei, transmite Bloomberg .

"Livrările au depăşit aşteptările în primul weekend, fiind cu mult peste recordurile anterioare", a declarat directorul general Tim Cook.

Estimările analiştilor au variat, unul anticipând vânzări de până la 15 milioane de aparate, în timp ce alţii au avertizat că rezultatele ar putea fi sub livrările de anul trecut, din cauza unor probleme de producţie şi a faptului că noile modele nu au intrat la vânzare în China.

Cook se foloseşte de iPhone 6, cu ecran de 4,7 inci (11,9 cm) şi iPhone 6 Plus, cu ecran de 5,5 inci, pentru a concura direct Samsung Electronics, HTC şi alţi producători pe piaţa smartphone-urilor mari.

Lansarea noilor iPhone-uri va fi urmată luna viitoare de debutul noilor modele iPad.

Cele două noi modele iPhone au devenit disponibile vineri, 19 septembrie, în magazinele din Statele Unite, Australia, Canada, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia, Puerto Rico, Singapore şi Marea Britanie.

În 26 septembrie, iPhone 6 şi iPhone 6 Plus vor putea fi cumpărate în Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Insula Man, Italia, Liechtenstein, Luxembourg, Olanda, Noua Zeelandă, Norvegia, Portugalia, Qatar, Rusia, Arabia Saudită, Spania, Suedia, Elveţia, Taiwan, Turcia şi Emiratele Arabe Unite. Până la sfârşitul acestui an, aceste modele vor deveni disponibile în 115 ţări, potrivit Apple.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 Americanii au umblat la „cutia cu maimuțe” și le-au trimis ceva special ucrainenilor

5 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…