Românii plecaţi în staţiuni de Paşte au cheltuit doar jumătate din cât şi-au propus. Vremea nefavorabilă i-a ţinut în camere

Românii plecaţi în staţiuni de Paşte au cheltuit doar jumătate din cât şi-au propus. Vremea nefavorabilă i-a ţinut în camere

"Dacă plouă, nu ai ce face în majoritatea staţiunilor româneşti. Deşi mulţi hotelieri au făcut investiţii, infrastructura de agrement, de care ar trebui să se ocupe statul, este încă foarte slabă", a declarat Dragoş Răducan , vicepreşedintele FPTR.

Prea puţine opţiuni de cheltuire

Liderul patronal a spus că majoritatea turiştilor au avut opţiuni reduse de cheltuire a banilor alocaţi pentru minivacanţa de paşte.

"Pentru că a plouat în multe zone din ţară, turiştii au stat în camere şi au consumat din produsele aduse de acasă. Astfel, ei au cheltuit doar jumătate din sumele pe care le alocaseră pentru aceste zile, în afară de cazare", a adăugat Răducan, citat de Mediafax.

FPTR anunţase joi că cei peste 90.000 de români care vor pleca în staţiuni de Paşte vor cheltui aproximativ 28 de milioane de lei pe cazare şi mic dejun, plus alte 21 de milioane de lei, diverse cheltuieli la faţa locului.

"Din aceşti 21 de milioane de lei estimaţi de noi, turiştii au cheltuit doar jumătate. Din cauza vremii nu au mai ieşit la terase, nu au mai cumpărat alimente pentru picnic şi nu au mai făcut diverse excursii", a afirmat Dragoş Răducan.

Pensiunile rămân în topul preferinţelor

În topul preferinţelor turiştilor s-a aflat, ca de obicei, pensiunile, unde au ajuns 70.000 de persoane. Chiar dacă hotelierii au pus la dispoziţie 25.000 de locuri, doar 15.000 de turişti au ajuns la munte de Paşte.

În staţiunile balneare au fost aproximativ 10.000 de turişti, iar pe Litoral, deşi hotelierii au pregătit 2.000 de locuri pentru Paşte, au fost rezervate doar 10% dintre ele.

"Lumea se plictiseşte să stea în hotel, dar dacă vremea este rea, oamenii nu au ce face. Ar trebui construite bazine şi săli de sport acoperite şi, în general, dezvoltate activităţile de agrement organizate", conchide oficialul FPTR .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”