Rusia vrea să extindă acordul cu China, prin furnizarea unui volum dublu de gaze naturale

Rusia vrea să extindă acordul cu China, prin furnizarea unui volum dublu de gaze naturale

Gigantul rus Gazprom este pregătit să crească semnificativ cantitatea de gaze pe care urmează să o livreze către China, în conformitate cu acordul semnat cu a doua mare putere economică a lumii în luna mai, potrivit CEO-ului Gazprom, Alexei Miller, citat de Itar-Tass.

Rusia vrea să extindă acordul cu China, prin furnizarea unui volum dublu de gaze naturale (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Miller a declarat că înţelegerea semnată în luna mai cu China, prin care Gazprom va furniza câte 38 de miliarde de metri cubi de gaz pe an statului chinez, reprezintă "doar începutul".

"Perspectivele alimentării pieţei din China, dacă ne referim la asta, sunt, pur şi simplu, imense. Noi spunem că volumul livrărilor noastre va creşte în curând la 60 de miliarde de metri cubi pe an, şi chiar la 100", a afirmat Miller.

Acordul semnat în mai prevede ca Gazprom să înceapă să livreze din 2018 Chinei câte 38 de miliarde de metri cubi de gaze pe an, pentru o perioadă de 30 de ani.

Miller a precizat, tot marţi, că acest contract cu China aduce Gazprom venituri de 400 de miliarde de dolari, sumă comparabilă cu estimările anterioare ale presei internaţionale.

Gazele naturale vor fi transportate către China prin gazoductul Power of Siberia, al cărui construcţie a fost demarată la 1 septembrie.

Europa este, în continuare, cea mai mare piaţă a Gazprom, către care a livrat peste 160 de miliarde de metri cubi anul trecut.

China a consumat anul trecut circa 170 de miliarde de metri cubi de gaz, iar până în 2020 volumul este estimat să urce la 420 de miliarde de metri cubi pe an.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Așa o fi?