Sărbătorile de iarnă, cu pachete de vacanță înte 150 și 21.400 euro, majoritatea în România și destinații exotice

Sărbătorile de iarnă, cu pachete de vacanță înte 150 și 21.400 euro, majoritatea în România și destinații exotice

Românii care au optat pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă în zone tradiționale din România și Europa, sau pentru destinațiile exotice au cumpărat pachete de vacanță cu prețuri cuprinse înte 150 și 21.440 euro, după cum spun reprezentanții industriei de turism.

'Surprinzător, de Revelion se vând mai bine vacanțele scumpe decât cele ieftine. De exemplu, dacă vrei să vinzi pensiuni de 150 de euro pe sejur de Revelion, nu ai prea mare succes. Românii nu caută Revelioane ieftine, este o contradicție între tendințe: de Revelion turiștii merg la 4 stele, vara, în schimb, caută să fie ieftin, își cumpără vacanțele cu un an înainte, vânează oferte speciale, în timp ce pentru Revelion le achiziționează cu o lună și jumătate înainte. Cu toate acestea doar câteva mii de români îți permit destinațiile exotice, de 2.500-3.500 de euro, iar cele care depășesc 5.000 euro se vând mult mai greu, la doar câteva sute de români. Anul acesta cel mai bine a mers Dubai și Maldive, urmate de Bali-Singapore, Thailanda, Mauritius, Mexic și Cuba', spune prim-vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism și președinte al unei agenții de turism, Alin Burcea.

În Dubai, sejururile de Revelion încep de la 956 euro/persoană/7 nopți cazare hotel de 4 stele cu mic dejun, transport și transfer aeroport și ajung până la 1.464 euro/persoană. Pentru un Revelion în Maldive la hotel de 5 stele all inclusive, 6 nopți, transport inclus și transfer, turiștii trebuie să-și pregătească un buget de 5.195 euro/persoană/pachet. Șapte nopți în Thailanda, la hotel de 5 stele cu mic dejun, transport, transferuri și tur de oraș costă 1.245 euro/persoană/pachet.

,,Preferințele românilor pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă sunt dintre cele mai diverse, pornind de la destinații consacrate ca Bran, Brașov, zona Maramureș, Austria, Bulgaria, până la cele exotice — Maldive, Kuala Lumpur, Bali, Phuket, Seychelles, Dubai, Singapore, Jamaica sau Argentina (Buenos Aires) sau destinații din SUA (New York, Las Vegas, Miami). Valoarea medie a unui pachet cumpărat pentru un sejur în România este de 200-250 euro/persoană pentru perioada Crăciunului și de 450-500 euro pentru un sejur de Revelion. Cel mai scump pachet vândut de TUI TravelCenter a fost pentru un sejur în Maldive de Revelion la un hotel de 5 stele, unde prețul pentru 7 nopți de cazare într-o vilă Family 2 Bedroom pool, cu mic dejun inclus, bilet avion, taxe de aeroport și transferuri a fost de 21.440 euro/vilă', a precizat, duminică, pentru AGERPRES, Cosmin Marinof, director național de vânzări al unei agenții de turism.

Cel mai ieftin pachet cumpărat de la agențiile de turism a fost un sejur în România, la Sighișoara, în valoare de 150 euro pentru 3 nopți cazare la hotel 5 stele, cina de bun venit, cina festivă de Ajun, turul cetății Sighișoara și cina de Crăciun. Valoarea medie a unui pachet cumpărat pentru un sejur în România este de 200-250 euro/persoană pentru perioada Crăciunului și de 450-500 euro pentru un sejur de Revelion.

"Observăm, de la an la an, o creștere a interesului turiștilor români de a rămâne în țară pentru petrecerea Crăciunului. Tot mai mulți turiști optează pentru variante de pachete turistice complete, cu 4-5 nopți de cazare, cina de Crăciun inclusă și numeroase activități specifice perioadei. Cele mai căutate destinații, pe care se înregistrează deja grade de ocupare de 100% sunt stațiunile montane din apropierea marilor orașe (Valea Prahovei, Poiana Brașov), dar la fel de atragătoare rămân și Maramureșul sau Bucovina. Zone cu tradiții bine înrădăcinate și unde obiceiurile de Crăciun sunt păstrate de mii de ani, făcând deliciul oricărui orășean", a precizat pentru AGERPRES Marius Pandel, CEO al unui touroperator de turism.

Cele mai vândute destinații externe de Crăciun sunt Viena (programe cu autocarul de la 259 euro/persoană/6 zile), Praga (programe cu autocarul de la 225 euro/persoană/7 zile), Dubai (sejur 7 nopți cu avionul de la 660 euro/persoană). Solicitate sunt și pachetele pentru Piețele de Crăciun din luna decembrie — Viena, Praga, Munchen, Nurnberg, Bruxelles.

,,În stațiunile balneare, ofertele sunt deja epuizate pentru Revelion. Cele mai solicitate sunt hotelurile de 3 și 4 stele, cu piscine și baze de wellness, unde s-au făcut investiții. Majoritatea românilor vor să se simtă răsfățați în perioada sărbătorilor de iarnă, așa că nu merg la hoteluri de 2 stele, majoritatea acestora fiind închise în această perioadă', a precizat pentru AGERPRES, Nicu Rădulescu, președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR).

Rodica Pencea, secretarul general al OPTBR ne-a spus că prețurile pentru pachetele de Revelion în stațiunile balneare încep de la 650 de lei/persoană pentru minim 3 nopți de cazare. Acestea cresc, însă, în funcție de numărul de nopți, de programele conexe, precum carnavaluri, cine specifice sau excursii în zonă. Cele mai solicitate stațiuni, unde ,,de două luni capăcitățile de cazare sunt ocupate 100%' sunt Băile Felix, Covasna, Slănic Moldova, Herculane, Moneasa, Sovata, Vatra Dornei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...