Statul va acorda avansuri de până la 40% din valoarea finanţărilor nerambursabile beneficiarilor care accesează Programul Operaţional de Pescuit

Statul va acorda avansuri de până la 40% din valoarea finanţărilor nerambursabile beneficiarilor care accesează Programul Operaţional de Pescuit

„În data de 15 aprilie 2014, Parlamentul României a adoptat modificarea Ordonanţei de Urgenţă 74/2009 privind gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile, ceea ce va permite acordarea de avansuri din finanţarea nerambursabilă, atât la începutul implementării, cât şi pe parcursul acesteia“, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii .

Se vor cere garanţii de 110% din valoarea avansului

Beneficiarii privaţi ai POP care nu au început investiţia vor putea solicita un avans de până la 40% din valoarea finanţării nerambursabile , iar cei publici de până la 50%.

În cazul în care investiţiile sunt demarate, AMPOP poate plăti valoarea totală eligibilă nerambursabilă a tranşei de plată, pe baza facturilor prezentate, urmând ca beneficiarii să justifice ulterior virarea sumelor către terţi prin Ordin de Plată.

Pentru a primi aceste sume de bani, un beneficiar trebuie să prezinte o scrisoare de garanţie care să acopere 110% din valoarea avansului. Aceasta poate fi emisă de o bancă comercială sau de Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM “, precizează ministerul.

Prin această facilitate vrem să venim în întâmpinarea beneficiarilor şi să le oferim sprijin efectiv pentru a derula şi finaliza proiectele contractate.
Acest instrument financiar reprezintă o primă măsură pe care am luat-o pentru a accelera absorbţia Programului Operaţional de Pescuit şi sunt determinat în a continua îmbunătăţirea şi eficientizarea acestor finanţări importante pentru sectorul piscicol din România
”, a declarat George Octavian Turtoi, secretar de stat în MADR.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

3 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

4 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

5 Profesorul Vlad Ciurea / „E un fapt real legătura dintre creierul uman şi credinţă”