Touroperatorii români îl invită pe Victor Ponta în vacanță la Mamaia, pentru a testa serviciile oferite pe litoralul românesc

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) îl invită pe premierul Victor Ponta în vacanță la Mamaia, alături de familia sa, pentru a testa serviciile oferite pe litoralul românesc și să studieze tarifele de cazare, se arată într-un comunicat al ANAT, remis, joi, AGERPRES.

'Îi lansăm invitația să petreacă o săptămână la Mamaia, gratuit, la ce hotel dorește, împreună cu familia, ca să vadă litoralul românesc și prețurile practicate aici. Dacă sunt mai mari decât la Miami, cu această ocazie să scadă și taxele. De acum vrem TVA zero la sută, dacă tot e scump la Mamaia. Trebuie să luăm, evident, măsuri să reducem taxele', a spus prim-vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Alin Burcea.

Reducerea TVA la 9% pentru pachetele turistice, care a dus în acest an la ieftinirea vacanțelor pe litoralul românesc, a impulsionat turismul, situație evidențiată în statisticile prezentate de Institutul Național de Statistică.

"Este, însă, nevoie de adoptarea mai multor măsuri pentru ca turismul românesc să devină mai competitiv, dar și să ajungă la 6% din PIB, nivelul de potențial estimat de World Tourism & Travel Council în cazul țării noastre, față de 2%, în prezent', se precizează în comunicatul ANAT.

Premierul Victor Ponta anunța, pe 28 iulie, că va pleca în concediu de odihnă până pe 9 august, alături de soția sa și de cei doi copii.

Referitor la criticile care au existat în spațiul public privind faptul că un lider de stânga face vacanțe și se operează în străinătate, Victor Ponta a comentat: "Dacă stau pe banii RA APPS la Neptun e de stânga? Sau dacă merg cu familia și cu copiii fără să cheltuiesc un leu din bani publici? E o chestiune de propagandă. Bănuiesc că m-au criticat liderii PNL care sunt și ei în vacanță în străinătate și e dreptul lor. Unde am fost eu în vacanță, e mai ieftin ca la Mamaia". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

5 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere