Un trader britanic care a pierdut 130 milioane lire din banii investitorilor s-a făcut nevăzut

Un trader valutar din Marea Britanie s-a făcut nevăzut după ce a pierdut 130 de milioane de lire sterline (203 milioane dolari) aparţinând investitorilor, într-un caz de fraudă care s-ar putea dovedi a fi echivalentul britanic al cazului Madoff din Statele Unite.

Publicaţiile britanice Mirror şi The Telegraph au relatat că omul de afaceri Joe Lewis a dispărut după ce a recunoscut că firma sa, JL Trading, a încetat activităţile de tranzacţii valutare în urmă cu cinci ani, iar clienţii, care au continuat să investească în companie, nu au nicio şansă să îşi recupereze banii. Lewis este investigat de poliţia din Marea Britanie şi riscă şi un proces civil.

După o scurtă vizită la rude în localitatea Hull, Lewis a dispărut de la birourile sale de pe malul Bosforului, în Istanbul, şi s-ar putea afla acum în Orientul Îndepărtat, potrivit publicaţiei Mirror.

Lewis ar fi trimis un email clienţilor, pe 3 decembrie, în care a recunoscut pierderile.

"Dragă investitorule, îţi scriu să te informez că JL Trading îşi încetează activitatea. Contrar impresiei pe care ţi-am dat-o, compania a pierdut majoritatea activelor şi se pare că nu există nicio perspectivă ca acestea să fie recuperate", a scris Lewis.

El a arătat că JL Trading a încetat operaţiunile de tranzacţii valutare în 2009, în urma unor pierderi substanţiale, înregistrând ulterior noi pierderi, chiar dacă a încercat să le recupereze prin alte investiţii.

"Este clar acum să afacerea nu poate recupera pierderile şi trebuie să înceteze activitatea. Aceasta înseamnă, contrar a ceea ce v-am informat în trecut, că nu vă puteţi aştepta la niciun fel de plată în viitor", se mai arată în email.

Între victimele schemei piramidale operate de Lewis s-ar afla jucători profesionişti de fotbal şi de golf, potrivit The Telegraph şi Mirror.

Începând din 2011, numai investitorii cu o participare de minim 16.000 de lire (25.000 de dolari) au putut să intre în acest "club", ei primind promisiunea unui randament de 36% pe an.

Un client a investit circa 500.000 de lire în ultimele 12 luni, fiind improbabil să îi mai vadă vreodată. Un altul a spus că a investit 1,2 milioane de lire, a relatat The Telegraph.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Măcelul din 10 august 2018 a avut loc la comanda lui Dragnea, cu complicitatea ministrului de Inter…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 VIDEO ALERTĂ / Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră! „Azi începe pedepsirea făptașilor măcelului din 10 august!”

4 Mesajul diasporei pentru Dăncilă!

5 BREAKING Diaspora dă cu votul în Dăncilă de-i zbârnâie mațele! S-au deschis și urnele din UK

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze