Val de demisii la compania Malaysia Airlines, afectată de două catastrofe aviatice

Val de demisii la compania Malaysia Airlines, afectată de două catastrofe aviatice

Cel puţin 186 de membri ai personalului navigant al Malaysia Airlines au părăsit compania aeriană afectată de două catastrofe aviatice în cursul acestui an, a anunţat marţi compania, numeroşi dintre cei care au demisionat citând presiuni ale familiei şi temeri pentru siguranţa lor.

Val de demisii la compania Malaysia Airlines, afectată de două catastrofe aviatice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania din această mică ţară din Asia de Sud-Est, care, înainte de începutul acestui an, beneficia de o bună reputaţie în privinţa siguranţei, s-a aflat în pragul unei crize după o dublă tragedie: un avion cu 239 de persoane la bord a dispărut misterios între Kuala Lumpur şi Beijing la 8 martie (zborul MH370), iar un alt aparat, cu 298 de persoane la bord, a fost doborât de o rachetă la 17 iulie (zborul MH17) deasupra Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi.

Malaysia Airlines a precizat că 186 dintre angajaţii din rândul personalului navigant au părăsit compania în primele şapte luni ale anului, numeroşi dintre cei care au demisionat făcând referire la presiuni ale familiei în urma celor două catastrofe aviatice.

"După incidentul MH17, demisiile în rândul personalului navigant au atins vârful, dar acum s-au diminuat şi au ajuns la niveluri obişnuite", a anunţat compania, într-un comunicat.

"Numeroşi dintre cei care au demisionat au menţionat presiuni din partea familiei pentru motivarea demisiei, provocate de tragediile zborurilor MH17 şi MH370", a adăugat Malaysia Airlines.

Abdul Malek Ariff, secretarul general al sindicatului personalului navigant, a declarat luni pentru cotidianul Edge Financial Daily că însoţitoarelor de bord "le este acum teamă de zbor".

Deficitul în rândul personalului navigant îi obligă astfel pe însoţitorii de zbor să lucreze până la 12 ore pe zi, a adăugat liderul acestui sindicat reprezentând 8.000 de salariaţi ai companiei, cu 19.500 de angajaţi.

Malaysia Airlines a precizat că le oferă consiliere psihologică anagajaţilor companiei.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova

3 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

4 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

5 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată