Patru alerte cu bombă în numai două ore la Chișinău

O serie de patru alerte cu bombă s-au înregistrat în numai în două ore marți dimineață la Chișinău, unde după-amiază este așteptat într-o vizită președintele României, Klauss Iohannis, după cum au relatat mass-media locale, între care Unimedia și Jurnal.md.

După primele două alerte declanșate la o bancă de pe strada Columna și alta pe strada Bănulescu-Bodoni, poliția din capitala Republicii Moldova a anunțat altele două la Banca de Economii de pe strada Mircea cel Bătrân și la filiala aceleiași bănci din strada Columna 104.

Șeful Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Silviu Mușuc, a declarat pentru Unimedia că în cazul a trei bănci alerta a fost falsă, în prezent operațiunile de verificare fiind în curs de desfășurare la a patra bancă din această serie. Dar, cel mai probabil, și în acest caz va fi vorba de o alertă falsă, sugerează observatori locali.

Inițial, canalele media de peste Prut au relatat că primele două alerte au fost declanșate după ce angajații serviciilor de pază de la două bănci au primit două mesaje de tip SMS în care erau informați cu privire la 'minarea instituțiilor' în care activează.

În cel de-al treilea caz, după cum a indicat șeful poliției de la Chișinău, angajații au primit avertismentul prin intermediul poștei electronice.

'Este primul caz când primim un astfel de anunț prin intermediul unui mesaj prin poșta electronică. Nu putem deci să ne pronunțăm care vor fi măsurile întreprinse', a declarat el.

Poliția din Chișinău a efectuat o adevărată mobilizare de forțe, trimițând la fața locului mai multe echipaje cu geniști și câini pentru a descoperi eventualele bombe.

Aceste incidente intervin în condițiile în care leul moldovenesc s-a depreciat puternic în ultimele zile, ajungând la cea mai joasă cotație în raport cu euro și dolarul de la lansarea sa pe piață. De la începutul acestui an, leul moldovenesc s-a depreciat cu peste 30% față de dolar și euro. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

2 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

3 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

4 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor