20.000 de persoane, evacuate la Koln pentru dezamorsarea unei bombe din al Doilea Război Mondial

Aproximativ 20.000 de locuitori ai orașului german Koln, din vestul țării, au fost evacuați miercuri dimineață după ce o bombă datând din al Doilea Război Mondial a fost descoperită în zona de nord-est, transmit AFP și DPA.

Potrivit primăriei, aceasta este cea mai amplă evacuare de populație în acest oraș după 1945.

Operațiunea a început la ora locală 09.00 (07.00 GMT), în două cartiere periferice, Riehl și Mülheim, și va continua de la 16.30 (14.30 GMT) cu dezamorsarea bombei de două tone, de fabricație americană.

Bomba a fost descoperită vineri, la o adâncime de 5 metri, în timpul unor lucrări la sistemul de termoficare de pe malul stâng al Rinului.

Zona de evacuare, cu o rază de 1 km, a cuprins și un cămin în care se aflau 1.100 de vârstnici. Școlile, grădina zoologică și transportul public au fost închise în zonă. Înainte de deminare, vor fi oprite circulația pe podul Mülheimer și pe străzile vecine, ca și traficul pe fluviul Rin.

Se estimează că în jur de 250.000 de bombe se află încă neexplodate în Germania, astfel încât operațiunile de deminare cu evacuări premergătoare sunt frecvente, însă de obicei de mai mică amploare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi...

2 Ghiciți voi care dintre ăștia este președintele PSD al CJ Olt...

3 Măsuri dure anunţate de milionarul Romeo Dunca după preluarea şefiei Consiliului Judeţean Caraş-Severin

4 Poveste incredibilă! Mai mulți papagali care s-au învățat reciproc să înjure și să râdă la propriile obscenită…

5 Așa a ajuns PSD la 30%! / DOCUMENT Un candidat USR PLUS din județul Olt publică un proces verbal care arată că, …