25.000 de migranți au intrat în Croația, iar Ungaria și Serbia au deschis frontiera la Horgos-Roszke

25.000 de migranți au intrat în Croația, iar Ungaria și Serbia au deschis frontiera la Horgos-Roszke

Un număr de 25.000 de migranți au intrat în Croația din Serbia de miercuri până duminică la prânz, potrivit datelor publicate de Ministrul de Interne croat, transmite agenția Hina. Duminică a fost redeschis și principalul punct de trecere a frontierei între Ungaria și Serbia, la Horgos-Roszke, a informat AFP.

Aproximativ 4.000 de migranți se aflau duminică la prânz în gara din localitatea Tovarnik din estul Croației. Aceștia au venit din Serbia și așteptau trenurile și autobuzele să-i transporte prin Ungaria și Slovenia în Austria și mai departe în Germania sau în alte țări europene dezvoltate, notează agenția Hina.

Din cauza afluxului de migranți Croația a închis șapte puncte de trecere a frontierei cu Serbia. Doar un punct de frontieră a rămas deschis, ceea ce a generat blocaje în trafic.

Miniștrii de interne ungar și sârb, Sandor Pinter și Nebojsa Stefanovic, au redeschis punctul de frontieră duminică Horgos-Roszke, principala poartă de intrare în Uniunea Europeană, care fusese închis la începutul săptămânii după ce în Ungaria a intrat în vigoare o nouă legislație anti-migrație. Punctul de trecere a frontierei Horgos-Roszke 2 a rămas în continuare închis, potrivit AFP.

"Situația a impus închiderea (postului de frontieră), dar în cooperare cu colegii noștri din Serbia problemele au fost îndepărtate și s-au îndeplinit condițiile pentru redeschidere", a declarat ministrul ungar de interne. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

4 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

5 Așa o fi?