ACCIDENT feroviar în Rusia: Un tren de pasageri, care se deplasa pe ruta Moscova-Chişinău, şi un marfar s-au ciocnit. Cinci persoane au murit, 45 au fost rănite

ACCIDENT feroviar în Rusia: Un tren de pasageri, care se deplasa pe ruta Moscova-Chişinău, şi un marfar s-au ciocnit. Cinci persoane au murit, 45 au fost rănite

Un tren de pasageri, care se deplasa pe ruta Moscova-Chişinău, şi unul de marfă s-au ciocnit, marţi, în apropiere de Moscova, provocând cel puţin cinci morţi şi 45 de răniţi. Potrivit Jurnal de Chişinău, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor din Republica Moldova a confirmat implicarea trenului Moscova-Chişinău în accidentul feroviar din Rusia.

ACCIDENT feroviar în apropiere de Moscova: Un tren de pasageri, care se deplasa pe ruta Moscova-Chişinău, şi un marfar s-au ciocnit (Imagine: rt.com)

UPDATE 14:42 Coliziune între un tren de pasageri şi un marfar în apropiere de Moscova

Un tren de pasageri şi unul de marfă s-au ciocnit, marţi, în apropiere de Moscova, provocând cel puţin cinci morţi şi 45 de răniţi, relatează presa rusă în pagina electronică.

Cinci persoane au murit şi alte 45 au fost rănite, a anunţat serviciul de presă al Ministerului rus al Sănătăţii Publice, citat de RIA Novosti . Dintre răniţi, 15 se află în stare gravă, potrivit Russia Today.

Accidentul a implicat un tren de marfă, ale cărui vagoane (16 în total) au deraiat, lovind un tren de pasageri care se deplasa de la Moscova la Chişinău, potrivit serviciului de presă al Căilor Ferate Ruse (RZD).

"Ştim despre cinci morţi", a confirmat liderul regiunii Naro-Fominsk, Vadim Andronov. "Este posibil ca numărul morţilor şi al răniţilor să crească, deoarece unul dintre vagoanele răsturnate ale trenului de pasageri a fost blocat de un container al trenului de marfă, care acum este peste el. Echipele de salvare intră în al doilea vagon de pasageri avariat chiar acum", a declarat el pentru Russia Today .

La rândul său, Ministerul moldovean al Transporturilor vorbeşte despre nouă morţi.

Ministrul Sănătăţii din regiunea Moscova Nina Suslova a asigurat că toate persoanele rănite vor primi "tot tratamentul medical necesar". Trei elicoptere au fost folosite pentru a ajuta la evacuarea răniţilor, a precizat ea.

Serviciul de presă al Departamentului Poliţiei Transporturilor a anunţat că trenurile s-au ciocnit între staţiile Bekasovo şi Naro-Fominsk, situate la circa 70 de kilometri de Moscova, relatează Itar-Tass.

"Astăzi la ora 12.38 (11.38 ora României), un tren marfar şi unul de pasageri au intrat în coliziune pe linia Bekasovo-Nara, în apropiere de centrul regional Naro-Fominsk", a anunţat serviciul de presă al poliţiei transporturilor.

UPDATE 13:35 - O defecţiune a sistemului de frânare al marfarului, posibilă cauză a accidentului din Rusia - presă

O sursă din cadrul companiei ruse de căi ferate a afirmat că accidentul feroviar produs marţi în apropiere de Moscova ar putea fi provocat de o defecţiune la sistemul de frânare al marfarului, relatează Interfax, în pagina electronică.

Informaţiile preliminare disponibile sugerează că această coliziune a fost cauzată de o defecţiune a sistemului de frânare al marfarului", a declarat sursa citată.

Potrivit primelor informaţii, patru persoane au decedat, iar alte 15 au fost rănite grav. O echipă de experţi din cadrul CFM (Calea Ferată din R.Moldova) urmează să se deplaseze la faţa locului pentru a acorda ajutor pasagerilor. De asemenea, Ministerul Transporturilor urmează să pună pe linie un alt tren pentru a evita perturbarea traficului.

Potrivit martorilor oculari citaţi de PRO TV Chişinău, marfarul a lovit ultimele două vagoane ale trenului de pasageri. În urma impactului, acestea au deraiat.

Serviciul de presă al Departamentului Poliţiei Transporturilor din Rusia a anunţat că trenurile s-au ciocnit între staţiile Bekasovo şi Naro-Fominsk, situate la circa 55 de kilometri de centrul Moscovei.

Acesta a adăugat că echipe de salvare şi medici se află în prezent la locul accidentului. Potrivit Russia Today, pasagerii răniţi sunt scoşi din vagoane de echipele de salvare.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

3 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

4 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

5 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...