ACUZAŢII la adresa SUA: Preşedinta Argentinei sugerează un complot pentru asasinarea sa

ACUZAŢII la adresa SUA: Preşedinta Argentinei sugerează un complot pentru asasinarea sa

Preşedinta Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, a sugerat că Statele Unite ar putea susţine un complot vizând înlăturarea sa de la putere şi chiar asasinarea sa, relatează The Guardian în ediţia electronică.

"Dacă mi se va întâmpla ceva, nu vă uitaţi spre Orientul Mijlociu, ci priviţi spre Nord", a declarat Fernandez marţi seara, într-un discurs televizat, făcând aluzie la un presupus complot organizat de bancheri şi oameni de afaceri locali, "cu ajutor străin", scrie The Guardian.

Fernandez afirmase anterior că a primit ameninţări cu moartea din partea grupării extremiste sunnite Stat Islamic, din cauza prieteniei sale cu Papa Francisc. În discursul de marţi seara, însă, ea a sugerat că ameninţările pe care le-a primit prin intermediul a trei e-mailuri adresate serviciilor de securitate argentiniene provin din Statele Unite.

Acuzaţiile sale intervin în contextul unei deteriorări a relaţiilor deja tensionate dintre Argentina şi Statele Unite, după ce ţara condusă de Cristina Fernandez de Kirchner a intrat în incapacitate de plată în august. Fernandez îşi încheie cel de-al doilea mandat anul viitor şi nu mai poate candida din nou, dar este posibil ca fiul său, Maximo Kirchner, să candideze.

Elisa Carrio, candidatul opoziţiei de centru, a apreciat că preşedinta Fernandez este "lipsită de orice contact cu realitatea". "Pentru că nu mai face faţă realităţii, cu rata şomajului, inflaţia mare, creşterea dolarului, ea nu mai spune că gruparea Stat Islamic încearcă să o ucidă, ci Statele Unite (...). Ea inventează conspiraţii", a adăugat Carrio.

Sănătatea mentală a preşedintei argentiniene a mai fost pusă sub semnul întrebării, anterior, de Hillary Clinton, în 2010. "Ea primeşte medicamente?", a întrebat Clinton în timp ce era secretar de Stat al SUA, potrivit unei telegrame diplomatice obţinute de presă.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…