Afganistan: Un comandant al grupării Al Qaida, ucis în urma unui atac aerian american

Afganistan: Un comandant al grupării Al Qaida, ucis în urma unui atac aerian american

Un comandant de rang înalt al Al Qaida în Afganistan și alți doi combatanți au fost uciși în urma unui atac aerian american, a anunțat vineri Pentagonul, potrivit AFP. Operațiunea, lansată la 11 iulie în provincia Paktika, a permis eliminarea lui Abou Khalil al-Sudani, 'un comandant operațional de rang înalt al Al Qaida', a precizat Pentagonul într-un comunicat distribuit jurnaliștilor care îl însoțesc pe ministrul american al apărării, Ashton Carter, în vizita acestuia la Bagdad.

'Moartea lui al-Sudani este o altă lovitură dată operațiunilor Al Qaida în lume', relevă Pentagonul.

Al-Sudani era responsabil de atentate sinucigașe și cu explozibili în cadrul Al Qaida, potrivit aceleiași surse.

'El a condus de asemenea operațiunile împotriva coaliției (aliate în Afganistan), forțelor afgane și pakistaneze și a avut legături strânse cu Ayman al-Zawahiri', succesorul lui Osama ben Laden la conducerea rețelei Al Qaida.

Ministrul Ashton Carter a declarat că moartea lui al-Sudani dovedește că generalul John Campbell, comandantul forțelor NATO în Afganistan, și-a îndeplinit misiunea în teatrul de operații, potrivit aceluiași comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

2 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

3 „Aș putea să-i trimit lui Putin o scrisoare prin care să-i promit niște poze nud dacă s-ar retrage din Ucraina. Dacă ar opri războiul, aș face asta”

4 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut

5 Foarte interesante amănunte...