Afganistan: Un comandant al grupării Al Qaida, ucis în urma unui atac aerian american

Afganistan: Un comandant al grupării Al Qaida, ucis în urma unui atac aerian american

Un comandant de rang înalt al Al Qaida în Afganistan și alți doi combatanți au fost uciși în urma unui atac aerian american, a anunțat vineri Pentagonul, potrivit AFP. Operațiunea, lansată la 11 iulie în provincia Paktika, a permis eliminarea lui Abou Khalil al-Sudani, 'un comandant operațional de rang înalt al Al Qaida', a precizat Pentagonul într-un comunicat distribuit jurnaliștilor care îl însoțesc pe ministrul american al apărării, Ashton Carter, în vizita acestuia la Bagdad.

'Moartea lui al-Sudani este o altă lovitură dată operațiunilor Al Qaida în lume', relevă Pentagonul.

Al-Sudani era responsabil de atentate sinucigașe și cu explozibili în cadrul Al Qaida, potrivit aceleiași surse.

'El a condus de asemenea operațiunile împotriva coaliției (aliate în Afganistan), forțelor afgane și pakistaneze și a avut legături strânse cu Ayman al-Zawahiri', succesorul lui Osama ben Laden la conducerea rețelei Al Qaida.

Ministrul Ashton Carter a declarat că moartea lui al-Sudani dovedește că generalul John Campbell, comandantul forțelor NATO în Afganistan, și-a îndeplinit misiunea în teatrul de operații, potrivit aceluiași comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...