Aflux de imigranți: Armata bulgară a trimis blindate la frontiera cu Macedonia

Aflux de imigranți: Armata bulgară a trimis blindate la frontiera cu Macedonia

Bulgaria a trimis blindate la patru puncte de frontieră cu Macedonia în sprijinul poliției de frontieră, în cazul unui posibil aflux de imigranți, a anunțat marți Ministerul bulgar al Apărării, citat de France Presse. 'În această etapă vom consolida preventiv paza frontierei asigurată de poliția de frontieră', a declarat postului de radio local BNR Nikolai Karavainov, un responsabil pentru operațiuni în Ministerul Apărării de la Sofia.

Douăzeci și cinci de soldați și vehicule blindate au fost trimise la punctele de frontieră dintre Bulgaria și Macedonia, dar 'numărul lor ar putea crește în cazul în care situația se înrăutățește', a spus el.

Bulgaria este deocamdată scutită de afluxul de imigranți care sosesc din Grecia în Macedonia.

'Noi estimăm că riscul (unui astfel de aflux) este relativ limitat, deoarece Bulgaria respectă procedurile de înregistrare, ceea ce nu este cazul în Grecia, Macedonia și Serbia, a declarat marți ministrul de interne, Rumiana Bachvarova, pentru postul de televiziune Nova.

Bulgaria a găzduit de la începutul anului 15.000 de imigranți ilegali, inclusiv sirieni veniți din Turcia. Imigranții reținuți în Bulgaria sunt plasați în mai multe tabere de refugiați înainte de a ajunge la un statut care să le permită, în cel mai bun caz, să călătorească în UE fără a se instala aici.

'Bulgaria își păzește bine frontierele sale', în timp ce imigranții trec prea ușor prin insulele grecești pentru a se îndrepta spre Europa de Vest via Macedonia și Serbia, a subliniat ministrul bulgar de externe, Daniel Mitov, într-o intervenție la televiziunea bTV.

Bulgaria a construit la frontiera sa cu Turcia un gard de 30 de km pe care intenționează să-l extindă și menține circa 1.000 de grăniceri pentru a împiedica intrarea imigranților ilegali. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /