Alegeri locale în Ucraina: Boxerul Vitali Kliciko a fost reales primar la Kiev (exit-poll-uri)

Alegeri locale în Ucraina: Boxerul Vitali Kliciko a fost reales primar la Kiev (exit-poll-uri)

Vitali Kliciko, celebrul boxer campion mondial la categoria grea și aliat al președintelui prooccidental ucrainean Petro Poroșenko, a fost reales primar la Kiev în cel de-al doilea tur al alegerilor locale duminică, potrivit a două exit-poll-uri.

Kliciko, 44 de ani, a obținut între 65 și 71,8% din voturi, potrivit sondajelor, contra circa 30% pentru adversarul său Borislav Bereza, un fost membru al mișcării ultranaționaliste paramilitare Pravî Sektor.

Vitali Kliciko a fost ales primar al Kievului în mai 2014 în alegeri extraordinare, amintește AFP.

Cu toate acestea, bilanțul său în acest post nu-i impresionează pe toți locuitorii, în timp ce criticii reproșează primarului absența unei strategii de dezvoltare reale pentru acest oraș cu aproximativ trei milioane de locuitori, unde infrastructura în cea mai mare parte datează din epoca sovietică.

La Dnipropetrovsk, mare oraș industrial aproape de estul separatist prorus, un aliat al oligarhului controversat Igor Kolomoiski este cel care a câștigat alegerile.

Boris Filatov a obținut 62% din voturi față de 38% pentru Oleksandr Viklul care a fost viceprim-ministru în guvernul lui Viktor Ianukovici destituit în februarie 2014 după trei luni de contestație proeuropeană reprimată în sânge.

Noul ales Boris Filatov a făcut parte din echipa lui Igor Kolomoiski, al doilea cel mai bogat om din Ucraina care a fost odată guvernator al regiunii Dnipropetrovsk unde a reușit să înăbușe impulsurile separatiste.

Kolomoiski a fost demis în martie de Poroșenko după o dispută pentru controlul unui grup petrolier și acuzat că a recurs la propriile miliții. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei