Alexis Tsipras, audiat miercuri în Parlamentul European

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras va fi audiat miercuri în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, la trei zile după referendumul din Grecia prin care a fost respins un plan de reforme propus de creditorii țării, informează marți o sursă guvernamentală greacă, relatează AFP.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a confirmat pe contul său de Twitter prezența lui Alexis Tsipras în cadrul unei sesiuni a parlamentului consacrate negocierilor în curs între Grecia și creditorii săi. Mai mulți parlamentari europeni și-au exprimat dorința de a putea avea un dialog cu premierul grec asupra acestor chestiuni, cum s-a întâmplat marți cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Dezbaterea va avea loc la ora locală 09.45 (07.45 GMT). Grupul ALDE din Parlamentul European a apreciat într-un comunicat dat publicității marți că 'a venit timpul ca Alexis Tsipras să-și asume responsabilitățile și să le explice cetățenilor europeni ce intenționează să facă pentru a menține intactă zona euro'.

O intervenție a premierului grec în PE urma să aibă loc la finele lui iunie, dar a fost anulată din cauza negocierilor atunci în curs la Bruxelles între Grecia și creditorii săi.

După referendumul de duminică soldat cu victoria taberei opozanților ultimelor reforme propuse de UE și FMI, responsabilii greci s-au întâlnit pentru prima dată marți, la Bruxelles, cu partenerii lor europeni.

Miniștrii de finanțe din zona euro s-au reunit marți după-amiază la Bruxelles, iar de la ora 16.30 GMT urmează să aibă loc summitul extraordinar al șefilor de stat și de guvern din zona euro. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

5 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?