Anchetă la US Navy, după ce femei de la bordul unui submarin au fost filmate în baie

Anchetă la US Navy, după ce femei de la bordul unui submarin au fost filmate în baie

Anchetatorii din cadrul Forţelor navale americane încearcă să afle cine a filmat în secret mai multe femei care fac parte din echipajul unui submarin, în timp ce făceau duş sau îşi schimbau hainele în băile unisex ale navei, a afirmat un oficial al US Navy.

Potrivit unui raport de luna trecută care semnala incidentele, cel puţin trei femei ofiţeri au fost filmate în diferite momente, pe parcursul unui an, în timp ce făceau duş sau îşi schimbau hainele în băile unisex de la bordul USS Wyoming. Înregistrările au fost apoi distribuite unora dintre membrii echipajului submarinului.

Într-o scrisoare obţinută de CNN , viceamiralul M.J. Connor a scris că "o investigaţie este în curs". El a notat că femeile afectate au primit asistenţă, iar presupuşii autori ai înregistrărilor au fost excluşi de pe navă pe parcursul investigaţiei.

"Mergem la război împreună cu încrederea că ne putem baza unii pe alţii în orice circumstanţe, iar incidentele în care unii marinari victimizează alţi marinari reprezintă o încălcare extremă a încrederii", a mai scris viceamiralul Connor.

Forţele navale consideră că şi bărbaţii de la bordul submarinului au fost filmaţi în timp ce foloseau baia, dar numai înregistrările cu femei au fost distribuite.

Femeile au primit dreptul de a face parte din echipajele submarinelor abia în decembrie 2011. Atunci când ele folosesc baia, pun un semn care indică faptul că zona este folosită de femei.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...