Asasinat/Nemțov: Liderul cecen susține că Dadaev este un "bărbat extrem de credincios" șocat de caricaturile din Charlie Hebdo

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că Zaur Dadaev, unul dintre suspecții în cazul uciderii opozantului rus Boris Nemțov, este un "bărbat extrem de credincios" care a fost șocat de caricaturile cu Profetul Mahomed din revista franceză de satiră Charlie Hebdo, ai cărei jurnaliști au fost ținta unui atac în luna ianuarie la Paris, relatează Reuters și AFP.

"Toți cei care îl cunosc pe Zaur (Dadaev) știu că este un bărbat extrem de credincios care, la fel ca toți musulmanii, a fost șocat de caricaturile din Charlie Hebdo", revistă susținută de Boris Nemțov, a precizat liderul cecen, într-o postare pe contul său de Instagram.

Kadîrov a confirmat de asemenea că Dadaev a făcut parte din poliția cecenă și că a fost decorat pentru curajul său.

Zaur Dadaev, unul dintre cei cinci suspecți prezentați duminică unui tribunal din Moscova, a recunoscut că a participat la asasinarea liderului rus de opoziție Boris Nemțov, împușcat mortal la 27 februarie în apropiere de Kremlin, a anunțat instanța, care a decis să-i plaseze în detenție până la 28 aprilie pe cei cinci bărbați.

De origine cecenă, Zaur Dadaev, care, potrivit agenției RIA Novosti, a fost comandantul-adjunct al unui batalion de poliție afiliat Ministerului de Interne al Ceceniei, a fost arestat sâmbătă în Ingușetia, republică instabilă care se învecinează cu Cecenia, în Caucazul rus.

Dadaev a fost arestat împreună cu Anzor Gubacev, și el de origine cecenă, angajat al unei firme private de securitate din Moscova, potrivit RIA Novosti. Gubacev a pledat nevinovat, precizează agenția TASS.

Prezentați de asemenea tribunalului moscovit, ceilalți trei suspecți, Tamerlan Eskerhanov, Ramzat Bakaev și Shagui Gubacev, fratele mai mic al lui Anzor Gubacev, și-au susținut de asemenea nevinovăția, potrivit agențiilor ruse de presă.

Motivul asasinatului nu a fost stabilit încă de către anchetatori, cel puțin nu public. Ei au precizat la începutul săptămânii că iau în calcul toate pistele, inclusiv posibilitatea ca Nemțov să fi fost ucis de militanți islamiști, din cauza susținerii arătate pentru revista Charlie Hedbo. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

2 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante