Atacul împotriva secției de poliție de la Istanbul a fost comis de o femeie kamikaze; unul dintre polițiștii răniți a murit

Atacul împotriva secției de poliție de la Istanbul a fost comis de o femeie kamikaze; unul dintre polițiștii răniți a murit

O femeie kamikaze a murit marți după ce a detonat centura explozivă pe care o purta într-o secție de poliție din cartierul turistic Sultanahmet din Istanbul, ucigând un polițist și rănind un altul, au anunțat guvernatorul celui mai mare oraș din Turcia și mass-media, informează AFP și Reuters.

Femeia a intrat în secția de poliție și le-a spus în limba engleză ofițerilor că și-a pierdut portofelul înainte de a detona centura, a declarat pentru presă guvernatorul Basip Sahin.

'Femeia kamikaze s-a apropiat de polițiști și s-a aruncat în aer', a spus el, adăugând că identificarea femeii se află în curs de desfășurare.

Unul dintre polițiștii răniți marți în atentatul sinucigaș a murit la spital din cauza rănilor grave, a anunțat agenția de presă turcă Anadolu.

Forțele de ordine și echipe de salvare au sosit imediat în cartier, unde se află biserica Sfânta Sofia și Moscheea Albastră, potrivit imaginilor difuzate de canalele de știri din Turcia.

Inițial, mass-media turcă a informat că atacul împotriva secției de poliție ar fi fost comis cu o grenadă.

La 1 ianuarie, un bărbat înarmat membru al unei mișcări turce de extremă-stânga a atacat polițiști care păzeau Palatului Imperial Dolmabahçe, din Istanbul, lansând două grenade care nu au explodat. Bărbatul a fost imediat reținut. Atacul a fost revendicat de Frontul revoluționar de eliberare a poporului (DHKP-C), aflat la originea unui atac sinucigaș împotriva Ambasadei SUA la Ankara în 2013, care s-a soldat cu moartea atacatorului și cea a unui agent de securitate privat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului

2 Fotografii inedite cu Nicu Ceaușescu, înainte să moară, la o petrecere unde a avut un tort cu secera și ciocan…

3 Cine este Americanu', motociclistul acuzat de omor

4 Discuţii aprinse între ardeleni şi moldoveni după un banc publicat de Ştefan Mandachi pe Facebook

5 VIDEO „Acasă o cerți pentru că rupe tapetul!” / O pisică domestică a alungat un urs brun în pădurile din Siberia