Atacul împotriva secției de poliție de la Istanbul a fost comis de o femeie kamikaze; unul dintre polițiștii răniți a murit

Atacul împotriva secției de poliție de la Istanbul a fost comis de o femeie kamikaze; unul dintre polițiștii răniți a murit

O femeie kamikaze a murit marți după ce a detonat centura explozivă pe care o purta într-o secție de poliție din cartierul turistic Sultanahmet din Istanbul, ucigând un polițist și rănind un altul, au anunțat guvernatorul celui mai mare oraș din Turcia și mass-media, informează AFP și Reuters.

Femeia a intrat în secția de poliție și le-a spus în limba engleză ofițerilor că și-a pierdut portofelul înainte de a detona centura, a declarat pentru presă guvernatorul Basip Sahin.

'Femeia kamikaze s-a apropiat de polițiști și s-a aruncat în aer', a spus el, adăugând că identificarea femeii se află în curs de desfășurare.

Unul dintre polițiștii răniți marți în atentatul sinucigaș a murit la spital din cauza rănilor grave, a anunțat agenția de presă turcă Anadolu.

Forțele de ordine și echipe de salvare au sosit imediat în cartier, unde se află biserica Sfânta Sofia și Moscheea Albastră, potrivit imaginilor difuzate de canalele de știri din Turcia.

Inițial, mass-media turcă a informat că atacul împotriva secției de poliție ar fi fost comis cu o grenadă.

La 1 ianuarie, un bărbat înarmat membru al unei mișcări turce de extremă-stânga a atacat polițiști care păzeau Palatului Imperial Dolmabahçe, din Istanbul, lansând două grenade care nu au explodat. Bărbatul a fost imediat reținut. Atacul a fost revendicat de Frontul revoluționar de eliberare a poporului (DHKP-C), aflat la originea unui atac sinucigaș împotriva Ambasadei SUA la Ankara în 2013, care s-a soldat cu moartea atacatorului și cea a unui agent de securitate privat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…