ATENTAT Franţa/Un COMPLICE s-a PREDAT/Autorii sunt căutaţi

ATENTAT Franţa/Un COMPLICE s-a PREDAT/Autorii sunt căutaţi

Politia franceza si-a restrans investigatia privind atentatul asupra ziarului Charlie Hebdo la doi suspecti franco-algerieni, originari din orasul Pantin (o suburbie a Parisului), informeaza publicatia Le Point in pagina electronica. Potrivit informatiilor Le Point, acestia au revenit din Siria in vara anului trecut. Cei doi barbati au 32 si respectiv 34 de ani, mai noteaza publicatia citata.

Politia a difuzat un apel catre martori, cu fotografiile celor doi frati cautati

Politia a difuzat un apel catre oricine detine informatii care ar putea duce la localizarea suspectilor sa contacteze organele de ancheta, atasand totodata fotografiile celor doi frati cautati.

Chérif si Said Kouachi sunt "susceptibili de a fi inarmati si periculosi", a avertizat prefectura politiei din Paris, precizand ca ei "fac obiectul unor mandate de urmarire".

 UPDATE 03.35 Cel mai tanar dintre cei trei suspecti, Hamyd Mourad (18 ani), s-a predat politiei, anunta AFP citand surse concordante.

Acesta s-ar fi predat la comisariatul din Charleville-Mézières (departamentul Ardennes, nordul Frantei) si a fost plasat in arest preventiv.

Hamyd Mourad, suspectat ca i-a ajutat pe cei doi atentatori, s-a predat "in jurul orei 23.00 (00.00, ora Romaniei), dupa ce a vazut ca numele sau circula pe retelele de socializare", a explicat pentru AFP o sursa apropiata anchetei.

Ceilati doi, fratii Said Kouachi (34 ani) si Chérif Kouachi (32 ani), sunt in continuare cautati. Potrivit AFP, care citeaza o sursa apropiata dosarului, mai multe retineri au fost efectuate in cursul noptii in randul anturajului celor doi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...