Atentat în Franța: Selfie-ul macabru realizat de suspect a fost trimis în Siria (surse)

Atentat în Franța: Selfie-ul macabru realizat de suspect a fost trimis în Siria (surse)

Selfie-ul macabru pe care Yassin Salhi, suspectat de comiterea unui atentat jihadist în Franța, l-a făcut cu capul victimei sale a fost trimis unui destinatar care se află în Siria, a precizat pentru AFP o sursă apropiată dosarului. 

*UPDATE Franța: Atentat într-o uzină din apropiere de Lyon, soldat cu un mort și mai mulți răniți

*Victima atacului terorist din Franța este șeful celui care l-a ucis

*Bărbatul suspectat în atentatul din Franța a recunoscut că și-a ucis șeful

Fotografia a fost trimisă de pe telefonul mobil al lui Salhi către un număr canadian. Însă după ce au reperat această imagine sâmbătă, anchetatorii au putut stabili că destinatarul se află de fapt în zonele controlate de Statul Islamic în Siria și Irak.

Primele elemente ale anchetei au stabilit că Yassin Salhi ar fi trimis un selfie macabru cu capul victimei sale prin aplicația WhatsApp către un număr canadian.

Canada a anunțat sâmbătă că va colabora cu Franța în cadrul anchetei pentru a încerca să-l găsească pe destinatarul selfie-ului, fără a preciza însă ce fel de asistență va oferi anchetatorilor francezi.

Primele rezultate ale autopsiei victimei, Herve Cornara, 54 de ani, șeful unei companii de transport unde a lucrat suspectul, nu au putut stabili cauzele exacte ale decesului, mai ales dacă acesta era mort în momentul decapitării. Vor fi efectuate teste suplimentare, au precizat anchetatorii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 Așa o fi?

5 S-a întâmplat în Germania!