Autoritățile franceze au arestat la Paris un bărbat care planifica un atac asupra unor biserici

Un bărbat acuzat că ar fi planificat un atac iminent asupra a 'una sau două biserici' a fost arestat duminică la Paris, a anunțat miercuri ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve, la mai mult de trei luni de la atacurile sângeroase din capitala franceză, relatează AFP și Reuters. Bărbatul, un student în vârstă de 24 de ani la tehnologia informației, despre care serviciile de informații știau că ar fi intenționat să meargă în Siria pentru a se alătura jihadiștilor, se afla în posesia 'unui arsenal (format) din mai multe arme de război', a precizat ministrul francez pentru presă.

Potrivit acestuia, autoritățile au confiscat o mașină în care s-au descoperit pistoale, alte arme și veste antiglonț. O sursă din Ministerul de Interne francez a afirmat că bărbatul este de naționalitate algeriană, relatează Reuters.

Individul este de asemenea suspectat că ar fi implicat în uciderea unei femei în vârstă de 32 de ani, descoperită duminică într-o mașină la Villejuif, în apropierea capitalei, a adăugat el.

'Documente detaliate care au fost găsite arată că individul planifica, fără îndoială, un atac iminent, probabil asupra a una sau două biserici', a mai spus Cazeneuve.

Bărbatul a fost arestat după ce a sunat la serviciile de urgență pentru primi ajutor medical pentru o rană, au declarat surse din cadrul ministerului. În momentul sosirii sale, echipajul de prim ajutor a văzut că bărbatul fusese împușcat și a anunțat poliția.

Franța a sporit supravegherea potențialilor atacatori de către serviciile de informații și a crescut la circa 10.000 numărul militarilor care patrulează în zonele cu risc după ce militanți islamiști au ucis 17 persoane în luna ianuarie în atacuri asupra sediului săptămânalului satiric Charlie Hebdo și a unui magazin alimentar evreiesc. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a mințit Dăncilă despre angajarea fiului și, mai ales, cum a băgat în față adopția, cu nemernicie tipic pe…

2 VIDEO Sondaj pe stradă în București. Iohannis are un scor zdrobitor. Pensionară: „Este rușinos să fie Dăncilă …

3 A murit Corina Untilă, unul dintre eroii veritabili din decembrie '89: „Am fost împuşcată de armata propriei m…

4 Birchall a rămas cu colții înfipți în gâtlejul Proastei! Nou atac după minciunile sfruntate de marți

5 HOPA! Bogdan Aurescu și Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA, discuții despre ridicarea vizelor românilor

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri