Autorităţile ruse îi interzic asociatului lui Hodorkovski să părăsească Rusia

Autorităţile ruse îi interzic asociatului lui Hodorkovski să părăsească Rusia

Autorităţile ruse i-au interzis lui Platon Lebedev, asociatul fostului magnat şi critic al Kremlinului, Mihail Hodorkovski, eliberat din închisoare în luna ianuarie, să părăsească Rusia, a anunţat luni avocatul său.

Mihail Hodorkovski (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Platon Lebedev a primit o interdicţie temporară de a părăsi Rusia până la îndeplinirea obligaţiilor impuse de tribunal sau până când părţile vor ajunge la un acord", a explicat avocatul său, Vladimir Krasnov, pe site-ul hodorkovski.ru.

Fostul om de afaceri este în continuare vizat în Rusia, la fel ca şi asociatul său, Mihail Hodorkovski, de o sentinţă într-un proces civil vizând plata sumei de 550 de milioane de dolari în cadrul soluţionării dosarului Iukos.

"Potrivit legii, autorităţile pot ordona o interdicţie temporară pentru cetăţenii care au datorii", a precizat Vladimir Krasnov.

Arestat în 2003, Platon Lebedev a petrecut peste 10 ani în închisoare, la fel ca şi Hodorkovski, după ce a fost condamnat pentru evaziune fiscală la scară largă, spălare de bani şi deturnare în două procese din 2005 şi 2010, denunţate de asociaţiile pentru apărarea drepturilor omului ca fiind motivate politic.

Fostul patron al Iukos, Mihail Hodorkovski, care a plecat în străinătate imediat după ce a fost eliberat din închisoare, a declarat în decembrie, după ce a fost graţiat de preşedintele Vladimir Putin, că nu poate să revină în Rusia din cauza acestei condamnări în civil.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

4 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?

5 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor