Avion blocat pe un aeroport din Moscova după ce trenul de aterizare s-a afundat în asfaltul topit - VIDEO

Avion blocat pe un aeroport din Moscova după ce trenul de aterizare s-a afundat în asfaltul topit - VIDEO

Un avion de pasageri a rămas blocat pe aeroportul Domodedovo din Moscova timp de patru ore după ce trenul de aterizare s-a afundat în asfaltul topit al pistei din cauza valului de căldură care afectează capitala rusă, relatează postul de televiziune Russia Today, în pagina electronică.

Avion blocat pe un aeroport din Moscova după ce trenul de aterizare s-a afundat în asfaltul topit - VIDEO (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

În timp ce temperatura aerului a ajuns la 35 de grade Celsius marţi, un avion care se deplasa de la Moscova către Novosibirsk a decolat de pe aeroportul Domodedovo cu o întârziere de patru ore.

"La ora 11.15, aeroanava noastră, un Boeing 737, urma să decoleze", a declarat un pasager, Evgheni, pentru Komsomolskaia Pravda. "Am fost informaţi că zborul întârzie 45 de minute din cauza faptului că avionului nu a ajuns încă. La ora 11.50, când a ajuns în cele din urmă, am primit permisiunea de îmbarcare. Avionul Boeing s-a îndreptat către pista de decolare", a adăugat el.

Acesta nu a putut decola însă deoarece trenul de aterizare a rămas blocat într-o groapă adâncă de 10-15 centimetri, creată în asflatul topit.

"Când i-a venit rândul să decoleze, nu s-a putut mişca. Asfaltul s-a topit, iar roţile din spate s-au afundat în el 10-15 centimetri", a declarat Evgheni.

Pasagerii au fost nevoiţi să coboare, iar echipele care se ocupă de mentenanţă au reuşit să aducă avionul în stare de funcţionare.

Temperaturile din regiunea Moscova ar urma să crească în zilele următoare, iar ecologiştii au emis o alertă "roşie" de poluare.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în capitala rusă a fost de 38,2 grade Celsius, la 29 iulie 2010.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...