Biden, lui Băsescu: Eu, preşedintele şi poporul SUA apreciem eforturile dvs. pentru statul de drept

Biden, lui Băsescu: Eu, preşedintele şi poporul SUA apreciem eforturile dvs. pentru statul de drept

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, i-a spus, miercuri, la Cotroceni, preşedintelui Traian Băsescu, că el, preşedintele SUA, Barack Obama şi poporul american, apreciază eforturile acestuia pentru consolidarea statului de drept în România, declarându-se uimit de progresul ţării într-o singură generaţie.

Biden, lui Băsescu: Eu, preşedintele şi poporul SUA apreciem eforturile dvs. pentru statul de drept (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"De fiecare dată când vin în România sunt uimit mereu de progresul pe care l-aţi realizat într-o singură generaţie. Ţara dumneavoastră s-a ridicat din tiranie, a reuşit să se alăture ţărilor libere din lume, Uniunii Europene şi celei mai purternice alianţe din istoria omenirii, NATO", a spus Joe Biden.

El a amintit faptul că în 2014 se împlinesc 10 ani de la intrarea României în Alianţa Nord-Atlantică.

"Domnule preşedinte, aşa cum v-am spus de multe ori, eu şi preşedintele SUA şi poporul american apreciem eforturile dumeavoastră personale pentru a consolida şi proteja statul drept aici în România. Este important pentru economia dumneavoastră, pentru democraţia dumneavoastrăs şi pentru libertatea dumneavoastră ş,i mai presus de tot, este important pentru vieţile cetăţenilor care au dreptul să ştie că vocile lor vor fi auzite de Guvern, că firmele lor pot să concureze fără nicio grijă că disputele sunt judecate transparent în instanţă şi că niciun român şi niciun american nu se găseşte deasupra legii", a spus Biden.

Vicepreşedintele american a spus că "alianţa este mai puternică" şi datorită lui Traian Băsescu şi prin vizita sa în România vrea să o facă şi mai puternică.

"Domnule preşedinte, alianţa noastră este puternică şi datorită dumeavoastră şi sunt onorat să fac această vizită ca să fac această alianţă şi mai puternică. Viitorul este al nostru! Libertate!", a spus Biden.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 The Times / România are cea mai mare rată de imunizare din Europa după trecerea prin boală