Breedlove: Contactele dintre comandamentele SUA și Rusiei sunt reduse la minim ca urmare a crizei din Ucraina

Comandamentele SUA și Rusiei mențin canalele de legătură, însă contactele dintre cele două părți au fost reduse la minim din cauza divergențelor pe marginea conflictului din Ucraina, a anunțat joi, în cadrul unei audieri din Congresul american, comandantul trupelor aliate din Europa, generalul Philip M. Breedlove, informează agenția de presă TASS. 'Am menținut canalele de comunicare și în caz de necesitate putem discuta' cu militarii ruși, a spus Breedlove, precizând că, dacă va fi nevoie, el va avea posibilitatea de a lua direct legătura cu șeful Statului major general al forțelor armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov.

'Însă, de la evenimentele din Crimeea, nu am mai avut contacte', a spus Breedlove, subliniind că, în opinia sa, Rusia 'nu vrea să aibă de-a face cu NATO în domeniul militar'.

Totodată, generalul a amintit că Moscova și Washingtonul continuă dialogul politic și cooperează în diverse domenii, purtând împreună inclusiv negocieri cu Iranul pe marginea programului nuclear al acestei țări.

De asemenea, potrivit lui Breedlove, secretarul de stat al SUA, John Kerry, se află în legătură cu ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

SUA au întrerupt aproape toată cooperarea militară cu Rusia la începutul anului trecut, în contextul situației din Ucraina. Programul de acțiuni bilaterale în acest domeniu, compus din mai multe zeci de proiecte, inclusiv exerciții militare comune și schimb de vizite, a fost total înghețat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 VIDEO După interviul ăsta, Toader ar trebui chemat la DNA! Despre cum l-au sechestrat Dragnea, Tăriceanu și Dă…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Record mondial / Acest primar PSD primește salariu, pensie, pensie specială de parlamentar și pensie specială de…

5 Mare dreptate are omul ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări