Breedlove: Contactele dintre comandamentele SUA și Rusiei sunt reduse la minim ca urmare a crizei din Ucraina

Breedlove: Contactele dintre comandamentele SUA și Rusiei sunt reduse la minim ca urmare a crizei din Ucraina

Comandamentele SUA și Rusiei mențin canalele de legătură, însă contactele dintre cele două părți au fost reduse la minim din cauza divergențelor pe marginea conflictului din Ucraina, a anunțat joi, în cadrul unei audieri din Congresul american, comandantul trupelor aliate din Europa, generalul Philip M. Breedlove, informează agenția de presă TASS. 'Am menținut canalele de comunicare și în caz de necesitate putem discuta' cu militarii ruși, a spus Breedlove, precizând că, dacă va fi nevoie, el va avea posibilitatea de a lua direct legătura cu șeful Statului major general al forțelor armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov.

'Însă, de la evenimentele din Crimeea, nu am mai avut contacte', a spus Breedlove, subliniind că, în opinia sa, Rusia 'nu vrea să aibă de-a face cu NATO în domeniul militar'.

Totodată, generalul a amintit că Moscova și Washingtonul continuă dialogul politic și cooperează în diverse domenii, purtând împreună inclusiv negocieri cu Iranul pe marginea programului nuclear al acestei țări.

De asemenea, potrivit lui Breedlove, secretarul de stat al SUA, John Kerry, se află în legătură cu ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

SUA au întrerupt aproape toată cooperarea militară cu Rusia la începutul anului trecut, în contextul situației din Ucraina. Programul de acțiuni bilaterale în acest domeniu, compus din mai multe zeci de proiecte, inclusiv exerciții militare comune și schimb de vizite, a fost total înghețat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

2 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Așa arată sfidarea României...

5 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!