Bulgaria vrea să adere la Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime până în octombrie

Bulgaria vrea să adere la Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime până în octombrie

Bulgaria își propune să adere la Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime până în luna octombrie, a declarat vicepremierul Meglena Kuneva, aflată luni într-o vizită de o zi în Olanda, împreună cu ministrul justiției, Hristo Ivanov, relatează novinite.com. Potrivit Meglenei Kuneva, desființarea graduală a controalelor la frontiere va liniști îngrijorările de securitate ale statelor care nu sunt pe deplin convinse de avantajele aderării Bulgariei la Spațiul Schengen.

Vicepremierul a subliniat că Bulgaria se află pe punctul de a lansa negocieri fără precedent cu privire la aderarea în două etape la Spațiul Schengen, mai întâi cu frontierele aeriene și maritime, iar apoi cu cele terestre.

Ea a subliniat că a depus toate eforturile pentru a prezenta poziția țării sale, pentru a sigura tratarea separată a problemei aderării la Spațiul Schengen de cea a Mecanismului de Verificare și Cooperare (MCV) spre a reduce numărul oponenților față de aderare, și de a evidenția importanța apartenenței la acest spațiu pentru a face din Bulgaria o frontieră externă sigură a UE.

Fără integrarea în Spațiul Schengen, Bulgaria nu își poate duce la îndeplinire în mod eficient responsabilitățile care îi revin în ce privește asigurarea securității Uniunii Europene, a afirmat Kuneva.

Opoziția față de aderarea Bulgariei la spațiul de liberă circulație a persoanelor s-a redus substanțial, a mai spus vicepremierul, reiterându-și convingerea că țara sa este pregătită 100% pentru aderarea cu frontierele aeriene și maritime. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa