Canada: Marile orașe vor să suspende primirea de refugiați sirieni

Canada: Marile orașe vor să suspende primirea de refugiați sirieni

De la Toronto la Vancouver, mai multe orașe mari au cerut miercuri guvernului federal să suspende sosirea refugiaților sirieni, declarându-se incapabile să le ofere locuințe corespunzătoare după instalarea iernii, relatează AFP. Ministrul federal al imigrației, John McCallum, a fost de acord cu dificultățile prezentate și a hotărât să îi transfere pe noii veniți către alte orașe, până când situația va reveni la normal.

Pe lângă Toronto și Vancouver, Ottawa și Halifax au cerut, de asemenea, o pauză în procesul de primire, din cauza lipsei de locuințe disponibile și a penuriei de mână de lucru pentru a încadra sosirile masive de refugiați sirieni.

"Locuințele constituie o provocare, dar cred că suntem pe cale să rezolvăm această problemă", a ținut să adauge John McCallum, în cursul unui briefing de presă.

"Numărul avioanelor (care transportă refugiați sirieni) nu încetinește deloc", a dat el asigurări, notând că, "dacă unele sate sau orașe au nevoie de o pauză, alte locuri din Canada îi vor putea primi pe refugiați".

De la începutul lunii noiembrie și până la 19 ianuarie, în Canada au intrat 11.866 de refugiați sirieni, iar alți 5.829, aflați în Iordania sau Liban, au primit dreptul de a se instala în țara nord-americană.

Conform promisiunilor făcute în campania electorală de noul premier liberal Justin Trudeau, în total 25.000 de refugiați sirieni trebuie să ajungă până la sfârșitul lui februarie pe aeroporturile din Montréal și Toronto.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 VIDEO Scene de comedie de la instruirea noilor recruți ruși!