Canada: Marile orașe vor să suspende primirea de refugiați sirieni

De la Toronto la Vancouver, mai multe orașe mari au cerut miercuri guvernului federal să suspende sosirea refugiaților sirieni, declarându-se incapabile să le ofere locuințe corespunzătoare după instalarea iernii, relatează AFP. Ministrul federal al imigrației, John McCallum, a fost de acord cu dificultățile prezentate și a hotărât să îi transfere pe noii veniți către alte orașe, până când situația va reveni la normal.

Pe lângă Toronto și Vancouver, Ottawa și Halifax au cerut, de asemenea, o pauză în procesul de primire, din cauza lipsei de locuințe disponibile și a penuriei de mână de lucru pentru a încadra sosirile masive de refugiați sirieni.

"Locuințele constituie o provocare, dar cred că suntem pe cale să rezolvăm această problemă", a ținut să adauge John McCallum, în cursul unui briefing de presă.

"Numărul avioanelor (care transportă refugiați sirieni) nu încetinește deloc", a dat el asigurări, notând că, "dacă unele sate sau orașe au nevoie de o pauză, alte locuri din Canada îi vor putea primi pe refugiați".

De la începutul lunii noiembrie și până la 19 ianuarie, în Canada au intrat 11.866 de refugiați sirieni, iar alți 5.829, aflați în Iordania sau Liban, au primit dreptul de a se instala în țara nord-americană.

Conform promisiunilor făcute în campania electorală de noul premier liberal Justin Trudeau, în total 25.000 de refugiați sirieni trebuie să ajungă până la sfârșitul lui februarie pe aeroporturile din Montréal și Toronto.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 VIDEO Studiu / Priviți cum se răspândește virusul COVID de la un simplu tușit ori strănut. Particulele de aeros…

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion