Cancelarul german Angela Merkel, în vizită în China pentru consolidarea cooperării economice

Cancelarul german Angela Merkel, în vizită în China pentru consolidarea cooperării economice

Cancelarul german Angela Merkel a ajuns joi la Beijing împreună cu o delegație de 20 de lideri ai mediului de afaceri pentru o vizită care ar urma să se axeze pe consolidarea cooperării economice și pe discutarea rolului Chinei în crizele internaționale, informează DPA. Angela Merkel a fost întâmpinată la Beijing de premierul Li Keqiang și ar urma să aibă o întrevedere cu președintele Xi Jinping în cursul zilei.

Conflictul din Siria, care a avut un rol determinant în cea mai mare mișcare de populație spre Europa după Al Doilea Război Mondial, ar urma și el să se afle pe agenda vizitei de două zile a Angelei Merkel.

În contextul în care Germania caută căi de a limita afluxul de migranți, Angela Merkel ar putea face presiuni asupra Chinei pentru ca aceasta să-și folosească puternica sa relație economică cu Rusia pentru a ameliora situația din Siria răvășită de război, comentează DPA.

Faptul că președintele rus Vladimir Putin în susține pe președintele sirian Bashar al-Assad a fost criticat de Occident.

Din delegația Angelei Merkel face parte și noul șef de la Volkswagen, Matthias Mueller, care probabil va vorbi despre scandalul provocat de manipularea testelor de poluare.

Vineri, cancelarul german se va deplasa împreună cu premierul chinez în provincia estică Anhui, unde va efectua o vizită la o școală rurală și va participa la o reuniune a oamenilor de afaceri chinezi și germani.

Potrivit DPA, este pentru prima dată când premierul chinez Li Keqiang invită un lider străin să-i viziteze provincia natală.

Vizita Angelei Merkel are loc după ce Xi Jinping a vizitat Marea Britanie și a declarat că relațiile anglo-chineze vor ajunge la un nou nivel. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Președintele, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, …

2 BREAKING Condamnări grele cu închisoare într-un dosar de retrocedări ilegale: Crinuța Dumitrean – 6 ani, Marko…

3 Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare / Acest jeg a fost unul dintre „zeii US…

4 Vremea potăilor / După ce l-a pupat în cur pe șeful Transgaz, Florian Bichir, candidat PMP la Senat, și-a ascuns…

5 Membru USR, revoltat / Suntem un partid de farisei. Nu vreau să trăiesc in minciună