Casa Albă nu vrea să facă publică identitatea celor care au piratat, în 2014, sisteme informatice guvernamentale

Casa Albă nu vrea să facă publică identitatea celor care au piratat, în 2014, sisteme informatice guvernamentale

Casa Albă a precizat miercuri că nu este în interesul SUA să facă publică identitatea celor ce au piratat sisteme informatice guvernamentale în octombrie anul trecut, care, potrivit CNN, ar fi cetățeni ruși, informează joi AFP. 'Anchetatorii noștri au ajuns la concluzia că nu este în interesul nostru să facă publică entitatea care ar putea fi responsabilă', a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Întrebat despre motivele pentru care Administrația americană ar refuza să-i acuze public pe autorii acestui atac informatic, în condițiile în care Washingtonul a acuzat oficial Coreea de Nord că ar fi piratat Sony anul trecut, Earnest a declarat că 'în acel caz, FBI a stabilit că am putea fi mai eficienți în a le cere socoteală nord-coreenilor pentru vandalismul cibernetic comis împotriva companiei Sony dacă îi vom numi (pe autori)'.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a explicat că, din datele deținute de anchetatori, actualul atac nu a afectat sistemul clasificat pe unde tranzitează informațiile secrete și confidențiale. În același timp, el a recunoscut că 'activități îngrijorătoare' au fost detectate în restul rețelei Casei Albe, unde sunt comunicate informații de natură 'sensibilă'.

Departamentul de Stat al SUA a recunoscut la momentul respectiv faptul că a fost victima unei piratări și că atunci a blocat și reinițializat în mai multe zile giganticul său server de emailuri.

Josh Earnest a afirmat că intruziunea nu a provocat 'niciun prejudiciu' rețelelor din Casa Albă, dar că o parte din capacitățile informatice au fost temporar afectate în timpul de care administratorii sistemelor au avut nevoie pentru a securiza sistemul. 'Majoritatea acestor capacități a fost restaurată', a spus Earnest.

Postul de televiziune CNN a informat marți, citând responsabili americani sub acoperirea anonimatului, că Rusia s-ar aflat în spatele ultimului atac informatic. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

2 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

5 Călin Georgescu a demisionat din Clubul de la Roma: Nu doresc să mă iudesc