CELE MAI NOI avioane ale Chinei: Cum arată aeronavele care ”se vor bate” cu Occidentul - FOTO

CELE MAI NOI avioane ale Chinei: Cum arată aeronavele care ”se vor bate” cu Occidentul - FOTO

După mai mult de zece ani de dezvoltare, primul avion de linie modern al Chinei, aeronava ARJ21-700, este gata pentru livrarea către clienţi.

CELE MAI NOI avioane ale Chinei: Cum arată aeronavele care vor concura cu piaţa Occidentului - GALERIE FOTO (Imagine: english.comac.cc)

Construit de compania statului chinez Comac, avionul ARJ21-700 a fost conceput cu scopul de a concura cu ofertele constructorilor occidentali de avioane, informează Business Insider.

Aeronava a fost testată prima oară în 2008 şi de atunci a trecut printr-o serie de modificări de design şi producţie pentru a-şi îmbunătăţi opţiunile. Primele două avioane propulsate de avioane vor fi livrate către Chengdu Airlines şi au capacitate de 79-80 de pasageri.

GALERIE FOTO

"Avioanele mari pentru pasageri reprezintă întruchiparea dotărilor industriale şi tehnologice ale naţiunii (...) şi sunt lăudate ca fiind 'floarea industriei moderne' şi 'o perlă în industria modernă de construcţii", scrie pe site-ul companiei chineze Comac.

Pe acelaşi site compania de stat Comac specifică obiectivele sale: "Să facem din programul avioanelor de mari dimensiuni un simbol pentru politicile de reformă şi extindere în cadrul noii ere şi pentru crearea unei naţiuni inovative. Să facem COMAC o firmă de aviaţie de talie mondială".

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

2 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire

3 Ăsta ajunge la behaura înaintea lui Iliescu / Dezvăluiri despre dovezile DNA în mega-dosarul în care Tăriceanu e…

4 În PNL se aude brișca pe curea / Culisele jocurilor de putere din interiorul principalului partid din coaliția d…

5 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii