Charlie Hebdo: Șapte persoane din anturajul atacatorilor au fost arestate

Charlie Hebdo: Șapte persoane din anturajul atacatorilor au fost arestate

Șapte persoane se aflau în arestul poliției joi în cadrul anchetei asupra atacului sângeros comis împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo la Paris, soldat cu 12 morți, a declarat ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve, potrivit AFP.

"Șapte persoane", a indicat ministrul de interne în direct la radio Europe 1, ca răspuns la o întrebare cu privire la numărul de persoane reținute în acest moment. Anterior, premierul Manuel Valls a declarat că mai multe persoane au fost reținute, fără a preciza numărul lor.

Potrivit unei surse judiciare, șapte persoane — bărbați și femei care fac parte din anturajul celor doi frați identificați de poliție ca fiind autorii atacului sângeros de miercuri și care sunt încă în libertate — au fost arestate.

Principalii suspecți în atentatul comis miercuri împotriva sediului celebrului săptămânal satiric francez — Cherif Kouachi (32 de ani) și fratele său Said (34 de ani), francezi de origine algeriană — sunt cunoscuți poliției ca având legătură cu rețelele jihadiste. Ei au avut un complice, care s-a predat poliției noaptea trecută în nord-estul Franței.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…