Charlie Hebdo: Șapte persoane din anturajul atacatorilor au fost arestate

Charlie Hebdo: Șapte persoane din anturajul atacatorilor au fost arestate

Șapte persoane se aflau în arestul poliției joi în cadrul anchetei asupra atacului sângeros comis împotriva săptămânalului satiric Charlie Hebdo la Paris, soldat cu 12 morți, a declarat ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve, potrivit AFP.

"Șapte persoane", a indicat ministrul de interne în direct la radio Europe 1, ca răspuns la o întrebare cu privire la numărul de persoane reținute în acest moment. Anterior, premierul Manuel Valls a declarat că mai multe persoane au fost reținute, fără a preciza numărul lor.

Potrivit unei surse judiciare, șapte persoane — bărbați și femei care fac parte din anturajul celor doi frați identificați de poliție ca fiind autorii atacului sângeros de miercuri și care sunt încă în libertate — au fost arestate.

Principalii suspecți în atentatul comis miercuri împotriva sediului celebrului săptămânal satiric francez — Cherif Kouachi (32 de ani) și fratele său Said (34 de ani), francezi de origine algeriană — sunt cunoscuți poliției ca având legătură cu rețelele jihadiste. Ei au avut un complice, care s-a predat poliției noaptea trecută în nord-estul Franței.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe