China îi aduce un omagiu lui Lee Kuan Yew, "strategul" statului modern Singapore

China îi aduce un omagiu lui Lee Kuan Yew, "strategul" statului modern Singapore

China i-a adus un omagiu luni fondatorului statului modern Singapore, Lee Kuan Yew, decedat la vârsta de 91 de ani, salutând un "strateg" și "un om de stat asiatic cu o influență incomparabilă", scrie AFP.

Născut într-o familie de origine chineză, fostul prim șef al guvernului din Singapore s-a stins din viață luni într-un spital din orașul-stat, a făcut cunoscut fiul acestuia, premierul Lee Hsien Loong.

"Lee Kuan Yew a fost, de asemenea, un strateg care a avut în același timp valori orientale și o viziune internațională", a subliniat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al diplomației chineze, Hong Lei.

China își exprimă "întreaga simpatie și sincerele sale condoleanțe guvernului din Singapore, populației și rudelor lui Lee Kuan Yew după decesul acestuia", a adăugat Hong.

Potrivit site-ului de informații Neatease, Lee Kuan Yew a efectuat nu mai puțin de 33 de vizite în China cu începere din 1976.

Lee Kuan Yew va rămâne ca principalul artizan al transformării statului-oraș, pe parcursul a trei decenii, într-una din cele mai înfloritoare economii din Asia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”