China nu intenționează să renunțe la politica copilului unic

China nu intenționează să renunțe la politica copilului unic

China nu intenționează să suspende sau să relaxeze și mai mult politica copilului unic, a declarat miercuri un oficial din cadrul Comisiei pentru Sănătate Națională și Planificare Familială (NHFPC), informează Xinhua.

Conform acestei politici a Beijingului, cuplurile în care soțul și soția nu au fost singuri la părinți sunt în continuare obligate să respecte regula unui singur copil.

În prezent, cuplurilor din China în care unul dintre soți a fost singur la părinți li se permite să aibă doi copii, în cadrul aprofundării planului de reformă a țării anunțat de Partidul Comunist din China (CPC) în noiembrie 2013. Relaxarea politicii copilului unic a avut loc în condițiile în care a doua economie a lumii încearcă să rezolve problema scăderii forței de muncă și a îmbătrânirii populației.

Deși 11 milioane de cupluri au primit permisiunea de a avea al doilea copil după relaxarea politicii de planificare familială la sfârșitul anului trecut, doar 700.000 dintre acestea au completat o cerere în acest sens, conform celor mai recente statistici oferite de NHFPC.

În cadrul politicii copilului unic, multe cupluri, mai ales în mediul rural din China, au optat pentru un avort în cazul în care copilul era fată. Acest lucru a condus la un decalaj mare între numărul femeilor și cel al bărbaților. Media de nașteri în 2010 în China a fost de 118 băieți la 100 de fete.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

3 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

4 ULTIMA ORĂ Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, și-a depus candidatura pentru șefia Consiliului Legislati…

5 Scandal amoros la ATI Giurgiu. Asistentă medicală bătută de o colegă care a acuzat-o că a făcut sex cu anestez…