China și Coreea de Nord vor deschide o zonă de mic trafic de frontieră

China și Coreea de Nord vor deschide o zonă de mic trafic de frontieră

China și Coreea de Nord vor deschide în luna octombrie o zonă de mic trafic de frontieră, a anunțat luni administrația provinciei chineze Liaoning, din nord-estul țării, informează Xinhua și Reuters. Zona Guomenwan de mic trafic se va întinde pe 40.000 mp în orașul chinez de frontieră Dandong.

Locuitorii având domiciliul în zona de 20 km de o parte și de alta a frontierei vor avea dreptul să facă schimb de produse, fără taxe, în limita a 8.000 de yuani (1.288 dolari americani) pe zi.

Potrivit agenției Reuters, decizia își propune să impulsioneze relațiile economice dintre cele două state, în pofida tensiunilor existente.

Coreea de Nord, izolată și cu o economie redusă, întreține puține legături cu restul țărilor în afară de China, aliatul său de decenii și principalul partener comercial.

Relațiile bilaterale s-au tensionat însă din cauza programului nuclear nord-coreean, în ultimii ani China apropiindu-se tot mai mult de Coreea de Sud, a patra economie asiatică și principalul adversar al Phenianului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

2 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

3 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

4 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …

5 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!