China și Coreea de Nord vor deschide o zonă de mic trafic de frontieră

China și Coreea de Nord vor deschide o zonă de mic trafic de frontieră

China și Coreea de Nord vor deschide în luna octombrie o zonă de mic trafic de frontieră, a anunțat luni administrația provinciei chineze Liaoning, din nord-estul țării, informează Xinhua și Reuters. Zona Guomenwan de mic trafic se va întinde pe 40.000 mp în orașul chinez de frontieră Dandong.

Locuitorii având domiciliul în zona de 20 km de o parte și de alta a frontierei vor avea dreptul să facă schimb de produse, fără taxe, în limita a 8.000 de yuani (1.288 dolari americani) pe zi.

Potrivit agenției Reuters, decizia își propune să impulsioneze relațiile economice dintre cele două state, în pofida tensiunilor existente.

Coreea de Nord, izolată și cu o economie redusă, întreține puține legături cu restul țărilor în afară de China, aliatul său de decenii și principalul partener comercial.

Relațiile bilaterale s-au tensionat însă din cauza programului nuclear nord-coreean, în ultimii ani China apropiindu-se tot mai mult de Coreea de Sud, a patra economie asiatică și principalul adversar al Phenianului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Uragan DNA la 22 de instituții publice și 12 firme apropiate de Darius Vâlcov privind contractele d…

2 Căcații care umilesc România / Generalul Irina Alexe, de la USRPLUS, avansată în grad ilegal de miniștrii Săniuț…

3 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

4 Cine minte? / Blandiana, acuzaţii grave la adresa lui Dinescu. Ce ar fi spus acesta despre tinerii morţi la Revo…

5 Așa o fi?