CONVORBIRE Angela Merkel - Vladimir Putin: Cancelarul german a cerut să se facă lumină asupra prezenţei armatei ruse în Ucraina

Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut miercuri să se "facă lumină" asupra acuzaţiilor cu privire la prezenţa armatei ruse pe teritoriul ucrainean, în cursul unei convorbiri telefonice cu preşedintele rus, Vladimir Putin, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului german.

CONVORBIRE Angela Merkel - Vladimir Putin: Cancelarul german a cerut să se facă lumină asupra prezenţei armatei ruse în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să se facă lumină în privinţa raporturilor recente care relevă prezenţa militarilor ruşi pe teritoriul ucrainean", a insistat cancelarul german în discuţia cu Putin.

Potrivit unui comunicat al lui Stefan Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Merkel "a subliniat responsabilitatea mare a Rusiei" în obţinerea unei "detensonări" a conflictului din estul Ucrainei.

Cancelarul a apreciat, de asemenea, că Grupul de contact, din care fac parte reprezentanţi ai Ucrainei, Rusiei şi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) ar trebui să-şi "intensifice eforturile, pentru a ajunge la un armistiţiu şi la o supraveghere eficientă a frontierelor".

Autorităţile de la Kiev au acuzat trupele ruse că operează pe teritoriul Ucrainei, NATO şi Polonia afirmând că deţin dovezi, însă Moscova a respins aceste acuzaţii.

Potrivit Kievului, trupe ruse care au intrat în Ucraina au instalat un "cartier general" în regiunea separatistă Doneţk.

"Conform informaţiilor din teren, cartierul general al unui batalion tactic al forţelor armate ruse a fost instalat la periferia localităţii Pobeda", situată la 48 de kilometri sud-est de bastionul rebel Doneţk şi la 60 de kilometri vest de frontiera rusă, a afirmat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Andrei Lisenko.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

2 Rău a ajuns Armata Română...

3 ULTIMA ORĂ Un alt pesedist de frunte omorât de coronavirus!

4 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!