CONVORBIRE Angela Merkel - Vladimir Putin: Cancelarul german a cerut să se facă lumină asupra prezenţei armatei ruse în Ucraina

Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut miercuri să se "facă lumină" asupra acuzaţiilor cu privire la prezenţa armatei ruse pe teritoriul ucrainean, în cursul unei convorbiri telefonice cu preşedintele rus, Vladimir Putin, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului german.

CONVORBIRE Angela Merkel - Vladimir Putin: Cancelarul german a cerut să se facă lumină asupra prezenţei armatei ruse în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să se facă lumină în privinţa raporturilor recente care relevă prezenţa militarilor ruşi pe teritoriul ucrainean", a insistat cancelarul german în discuţia cu Putin.

Potrivit unui comunicat al lui Stefan Seibert, purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Merkel "a subliniat responsabilitatea mare a Rusiei" în obţinerea unei "detensonări" a conflictului din estul Ucrainei.

Cancelarul a apreciat, de asemenea, că Grupul de contact, din care fac parte reprezentanţi ai Ucrainei, Rusiei şi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) ar trebui să-şi "intensifice eforturile, pentru a ajunge la un armistiţiu şi la o supraveghere eficientă a frontierelor".

Autorităţile de la Kiev au acuzat trupele ruse că operează pe teritoriul Ucrainei, NATO şi Polonia afirmând că deţin dovezi, însă Moscova a respins aceste acuzaţii.

Potrivit Kievului, trupe ruse care au intrat în Ucraina au instalat un "cartier general" în regiunea separatistă Doneţk.

"Conform informaţiilor din teren, cartierul general al unui batalion tactic al forţelor armate ruse a fost instalat la periferia localităţii Pobeda", situată la 48 de kilometri sud-est de bastionul rebel Doneţk şi la 60 de kilometri vest de frontiera rusă, a afirmat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Andrei Lisenko.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

2 Noua președintă a CSM, Nicoleta Margareta Tînț

3 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

4 La CCR sunt 7 din 9! Unde sunt beneficiarii pensiilor cumulate cu salariile de la stat / La Curtea de Conturi co…

5 Dragi procurori, e rândul vostru! / Noi dezvăluiri făcute de jurnalista Ioana Ene Dogioiu

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj