Coreea de Nord a numit un nou ministru al apărării

Coreea de Nord a numit un nou ministru al apărării

Coreea de Nord l-a numit sâmbătă în postul de ministru al apărării pe generalul cu patru stele Pak Yong-sik, la două luni după ce serviciile de informații sud-coreene au anunțat executarea predecesorului său printr-un tir cu o rachetă antiaeriană, relatează AFP. Într-un material de presă despre o serie de convorbiri cu guvernul din Laos, agenția de presă nord-coreeană KCNA se referă la generalul Pak Yong-sik cu titulatura "șeful Ministerului forțelor armate populare".

În ultimele săptămâni, numele generalului Pak a fost evocat de mai multe ori de media oficiale ca făcând parte din anturajul liderului nord-coreean Kim Jong-un, ceea ce a alimentat speculațiile privind viitoarea sa nominalizare în această funcție.

Numit general de divizie în armata nord-coreeană în 1999, potrivit agenției naționale de știri sud-coreene Yonhap, Pak a fost promovat general cu patru stele în luna mai.

Este pentru prima dată când Coreea de Nord confirmă nominalizarea unui succesor pentru Hyon Yong-chol, victimă a unei epurări în luna aprilie.

Serviciile de informații sud-coreene (NIS) au anunțat inițial că Hyon Yong-Chol a fost executat cu un tun antiaerian în jurul datei de 30 aprilie.

Informația a făcut titluri de prima pagină în presa internațională, dar serviciile secrete sud-coreene au precizat că execuția nu a fost confirmată.

Adăugând și mai multă confuzie, un ales al opoziției sud-coreene a declarat că este "ciudat" că televiziunea nord-coreeană a difuzat imagini cu ministrul apărării după presupusa sa ucidere, în contextul în care de obicei responsabilii căzuți în dizgrație dispar imediat din media oficiale, fiind fie exilați la țară, fie încarcerați, fie uciși.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

2 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

3 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…

4 Să rămână scris / Trump va câștiga mai categoric decât în 2016!

5 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...