Coreea de Nord a numit un nou ministru al apărării

Coreea de Nord a numit un nou ministru al apărării

Coreea de Nord l-a numit sâmbătă în postul de ministru al apărării pe generalul cu patru stele Pak Yong-sik, la două luni după ce serviciile de informații sud-coreene au anunțat executarea predecesorului său printr-un tir cu o rachetă antiaeriană, relatează AFP. Într-un material de presă despre o serie de convorbiri cu guvernul din Laos, agenția de presă nord-coreeană KCNA se referă la generalul Pak Yong-sik cu titulatura "șeful Ministerului forțelor armate populare".

În ultimele săptămâni, numele generalului Pak a fost evocat de mai multe ori de media oficiale ca făcând parte din anturajul liderului nord-coreean Kim Jong-un, ceea ce a alimentat speculațiile privind viitoarea sa nominalizare în această funcție.

Numit general de divizie în armata nord-coreeană în 1999, potrivit agenției naționale de știri sud-coreene Yonhap, Pak a fost promovat general cu patru stele în luna mai.

Este pentru prima dată când Coreea de Nord confirmă nominalizarea unui succesor pentru Hyon Yong-chol, victimă a unei epurări în luna aprilie.

Serviciile de informații sud-coreene (NIS) au anunțat inițial că Hyon Yong-Chol a fost executat cu un tun antiaerian în jurul datei de 30 aprilie.

Informația a făcut titluri de prima pagină în presa internațională, dar serviciile secrete sud-coreene au precizat că execuția nu a fost confirmată.

Adăugând și mai multă confuzie, un ales al opoziției sud-coreene a declarat că este "ciudat" că televiziunea nord-coreeană a difuzat imagini cu ministrul apărării după presupusa sa ucidere, în contextul în care de obicei responsabilii căzuți în dizgrație dispar imediat din media oficiale, fiind fie exilați la țară, fie încarcerați, fie uciși.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă

2 Ce dobitoc sinistru! / Cozmin Guşă mai apare cu doar 0,125% la Realitatea Plus! / El minte în continuare că are 49…

3 VIDEO Aceștia sunt hoți care părăsesc nestingheriți un magazin din SUA!

4 Așa o fi? / Sau e doar o nouă intoxicare a Mafiei PSD?

5 Iordache a fost președintele AGVPS! / Ale dracului lighioane sunt pesediștii, țin sub control tot ce mișcă în ța…