Coreea de Nord îl acuză pe Barack Obama că este un "ratat"

Coreea de Nord îl acuză pe Barack Obama că este un "ratat"

Coreea de Nord l-a acuzat duminică pe Barack Obama că este un 'ratat' pentru că i-a criticat regimul, considerând că președintele american este orbit de ostilitatea sa față de Phenian, relatează AFP.

Într-un interviu recent pe YouTube, președintele american e evocat o posibilă prăbușire a regimului nord-coreean. Coreea de Nord "este cea mai izolată, cea mai sancționată și cea mai închisă națiune din lume", a spus Obama. Însă, în cele din urmă, internetul va ajunge "să pătrundă în această țară" și "vom vedea că acest tip de regim se va prăbuși", a declarat el.


Un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe a calificat aceste afirmații drept 'prostii'. "Observațiile recente ale lui Obama nu sunt decât bombănelile unui ratat încolțit în confruntarea pe toate fronturile" cu Coreea de Nord, a spus el, citat de agenția oficială nord-coreeană, KCNA. "Nu putem decât să fim șocați constatând că Obama este atât de preocupat de repulsia sa inveterată și ostilitatea sa față de un stat suveran", a adăugat el.

Coreea de Nord este recunoscută pentru atacurile verbale dure la adresa SUA și a liderilor americani.


Phenianul a lansat de asemenea afirmații rasiste la adresa președintelui american.

În decembrie, l-a calificat pe Barack Obama drept 'maimuță' pentru că a încurajat difuzarea filmului 'The Interview', care îl parodiază pe liderul nord-coreean Kim Jong-un.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro