Criza refugiaților: Peter Szijjarto îl acuză pe cancelarul austriac că face declarații mincinoase

Criza refugiaților: Peter Szijjarto îl acuză pe cancelarul austriac că face declarații mincinoase

Cancelarul austriac Werner Faymann continuă să facă declarații false la adresa Ungariei privind refugiații, a afirmat luni ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, referitor la un interviu acordat recent de oficialul austriac cotidianului Oesterreich, potrivit MTI. Szijjarto a accentuat că 'doar pentru că este repetată, o minciună nu va deveni adevăr'.

În interviul acordat săptămâna trecută, Werner Faymann a spus că pe 4 septembrie Ungaria a trimis spre Austria mii de migranți și a sugerat că Austria și Germania nu au altă soluție decât să îi găzduiască pe refugiați, pentru a preveni un dezastru umanitar.

'Pe 4 septembrie Ungaria nu a trimis mii de imigranți în Austria; nu a trimis nici măcar o singură persoană', a menționat șeful diplomației ungare.

'Ungaria a oferit adăpost migranților în centrele sale de primire, dar un număr semnificativ de migranți au devenit tot mai agresivi și au refuzat să coopereze cu autoritățile. Atunci, la invitația Germaniei, ei s-au îndreptat spre vest. Cancelarul Austriei ar trebui să reanalizeze situația, în spiritul adevărului', a adăugat ministrul de externe ungar.

De la începutul anului până la închiderea frontierelor sale pentru refugiați, la jumătatea lunii trecute, Ungaria a fost tranzitată de circa 400.000 de migranți. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

3 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...