Criza refugiaților: Un prim autobuz cu migranți a ajuns la frontiera croată

Criza refugiaților: Un prim autobuz cu migranți a ajuns la frontiera croată

Un prim autobuz cu migranți a sosit miercuri în orașul sârb Sid, situat în apropiere de frontiera cu Croația, după închiderea de către Ungaria a frontierei cu Serbia, relatează AFP. Acest prim grup de 30-40 de migranți a sosit mai devreme miercuri dimineață la stația de autobuze din Sid, a indicat un reporter al France Presse. Ei au călătorit toată noaptea la bordul unui autobuz, cu care au plecat marți seara din Presevo, un oraș din sudul Serbiei, aproape de granița cu Macedonia.

În urma închiderii de facto de către Ungaria a frontierei sale cu Serbia marți, autobuzele implicate până acum în transferul migranților de la centrul de primire din Presevo spre Ungaria, au afișat marți seara o nouă destinație: Sid, un oraș din nord-vestul Serbiei, la câțiva kilometri de Croația.

Dacă vor putea intra în Croația, migranții care doresc să ajungă în nordul Europei mai trebuie să treacă prin Slovenia.

Majoritatea migranților care a ajuns miercuri dimineață la Sid erau sirieni sau afgani, bărbați și femei și copii de toate vârstele.

Unul dintre ei, Amadou (35 de ani) a declarat că vine din Mauritania. 'Am auzit că Ungaria a fost închisă, poliția ne-a spus că ar trebui să venim aici', a spus el.

Ca și alți migranți care au sosit în același timp cu el, Amadou nu a auzit niciodată anterior de Croația și nu știa că această țară face parte din Uniunea Europeană. 'Vrem să mergem nu contează unde, într-un loc unde să fie pace', spune el. 'Există atât de multă suferință în Mauritania, atât de multe probleme pentru familia noastră, nu avem un loc de muncă', mai adaugă acesta.

La Belgrad, alți migranți intervievați de AFP au declarat marți că preferă să aștepte redeschiderea frontierei ungare mai degrabă decât să încerce să se deplaseze pe alte rute. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…