Criza refugiaților: Ungaria își închide frontiera cu Croația, la o lună după ce și-a închis granița cu Serbia

Criza refugiaților: Ungaria își închide frontiera cu Croația, la o lună după ce și-a închis granița cu Serbia

Ungaria își va închide frontiera cu Croația în fața afluxului de imigranți imigranți, la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, la o lună după ce a făcut același lucru cu frontiera sârbă, a anunțat, vineri, ministrul afacerilor externe ungar, Peter Szijjarto, la o zi după finalizarea unui nou gard anti-imigranți, informează agenția de presă AFP.

'Consiliul Național de Securitate a decis că, începând de sâmbătă de la miezul nopții (vineri orele 22:00 GMT), Ungaria își va respecta obligațiile privind spațiul Schengen la frontiera ungaro-croată', a declarat șeful diplomației ungare într-o conferință de presă.

'Cu alte cuvinte, vom închide frontiera verde începând de la miezul nopții', a precizat ministrul ungar, cu referire la secțiunile de frontieră pe unde nu trece râul Drave, considerat greu de traversat.

Peste 170.000 de imigranți au intrat în Ungaria prin Croația începând cu 15 septembrie, dată la care Budapesta și-a închis frontiera cu Serbia. Criticată pentru aceste măsuri, Ungaria a afirmat că își respectă obligațiile de a apăra frontiera externă a Uniunii Europene (UE).

De acum încolo, 'posturile de frontieră oficiale vor continua să funcționeze, însă sub control strict', care să împiedice trecerea imigranților care nu au viză, a subliniat Szijjarto.

Slovenia, țară tranzitată de afluxurile de imigranți ce doresc să ajungă în nordul Europei, a anunțat vineri, prin vocea premierului său Miro Cerar, că 'se pregătește activ pentru această opțiune'.

Anunțul lui Szijjarto intervine a doua zi după Consiliul European desfășurat la Bruxelles, care, potrivit Budapestei, nu a permis să fie luată o decizie imediată pentru a stăvili afluxul de imigranți. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Două femei, una frumoasă, una...

3 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

4 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina

5 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”