Daesh a decapitat un presupus agent rus infiltrat în rândurile sale

Daesh a decapitat un presupus agent rus infiltrat în rândurile sale

Gruparea jihadistă Daesh (Statul Islamic) a dat publicității miercuri o înregistrare video cu execuția unui presupus agent al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB), care ar fi reușit să se infiltreze în rândurile sale, dar a fost demascat, relatează BBC în limba rusă.

În înregistrare, un bărbat îmbrăcat într-o salopetă roșie spune în limba rusă că este originar din Groznâi (capitala Ceceniei) și că a fost racolat în primăvara anului 2014 de către FSB în orașul Maikop (republica Adîgheia din Caucazul de Nord), iar apoi trimis într-o zonă din Irak, aflată sub controlul Statului Islamic.

La fel ca în alte cazuri, presupusul spion rus a fost decapitat, în imagini văzându-se un călău cu un cuțit în mână, care stă în spatele victimei, îngenunchiate.

'Rușilor, veți fi dezamăgiți și umiliți', se mai afirmă în această înregistrare, a cărei autenticitate nu a fost dovedită.

Serviciul de presă al FSB nu a dorit să comenteze în legătură cu execuția presupusului spion rus, limitându-se să spună că nu dispune de informații despre această înregistrare.

Gruparea a amenințat recent Rusia cu atacuri sângeroase, într-o înregistrare video în limba rusă. 'Curând, foarte curând, sângele se va întinde ca un ocean', au amenințat islamiștii Kremlinul, care a lansat la 30 septembrie o campanie aeriană în Siria în sprijinul forțelor președintelui Bashar al-Assad împotriva grupărilor teroriste, între care și Statul Islamic. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!