Datele personale ale lui Putin și Obama, dezvăluite accidental înainte de summitul G20 de la Brisbane

Date personale, cum ar fi numărul de pașaport sau informații privind viza, ale unor lideri mondiali ca Barack Obama, Vladimir Putin, Angela Merkel, David Cameron sau Narendra Modi au fost dezvăluite accidental de către Ministerul australian pentru imigrare în timpul organizării summitului G20 de la Brisbane în noiembrie anul trecut, relatează luni publicația britanică The Guardian.

Un angajat al Ministerului pentru imigrare și protecția frontierelor din Australia a trimis, din greșeală, datele personale ale participanților la summitul G20 (15-16 noiembrie 2014) organizatorilor Cupei Asiei la fotbal (9-31 ianuarie 2015), după cum relatează publicația britanică.

Astfel, printre liderii mondiali ale căror date personale au fost trimise, din greșeală, organizatorilor Cupei Asiei la fotbal s-au numărat președinții american Barack Obama, rus Vladimir Putin și chinez Xi Jinping, cancelarul german Angela Merkel sau premierii indian Narendra Modi, japonez Shinzo Abe și australian Tony Abbott. În total, scurgere de date s-a extins la 31 de persoane.

Datele includeau numele liderilor internaționali, data lor de naștere, informații din pașaport și referitoare la vize.

'Cauza acestei încălcări a fost o eroare umană. (Angajatul) nu a verificat dacă în funcția AutoFill din Microsoft Outlook au fost introduse corect datele persoanei căreia îi era destinat e-mailul, de aceea mesajul a ajuns la o adresă greșită', a explicat ulterior directorul serviciului de vize din cadrul Ministerului australian pentru imigrare.

Oficialul australian susține că este puțin probabil ca toate aceste informații să fi ajuns în spațiul public, întrucât, fiind sesizați de urgență, organizatorii Cupei Asiei la fotbal au eliminat mesajul primit. Nu este însă foarte clar dacă liderii mondiali au fost informați cu privire la acest incident, scrie The Guardian. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul emoționant al unui român din diaspora, citit de CTP la Digi24: Turul II nu era pentru votul preşedinte…

2 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

3 PSD băgase statu-n buzunar! Fata lui Bădălău a încasat de la CNAIR sporuri ilegale de 75% din salariu

4 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

5 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Veverița asta a fost salvată după un uragan