Datele personale ale lui Putin și Obama, dezvăluite accidental înainte de summitul G20 de la Brisbane

Date personale, cum ar fi numărul de pașaport sau informații privind viza, ale unor lideri mondiali ca Barack Obama, Vladimir Putin, Angela Merkel, David Cameron sau Narendra Modi au fost dezvăluite accidental de către Ministerul australian pentru imigrare în timpul organizării summitului G20 de la Brisbane în noiembrie anul trecut, relatează luni publicația britanică The Guardian.

Un angajat al Ministerului pentru imigrare și protecția frontierelor din Australia a trimis, din greșeală, datele personale ale participanților la summitul G20 (15-16 noiembrie 2014) organizatorilor Cupei Asiei la fotbal (9-31 ianuarie 2015), după cum relatează publicația britanică.

Astfel, printre liderii mondiali ale căror date personale au fost trimise, din greșeală, organizatorilor Cupei Asiei la fotbal s-au numărat președinții american Barack Obama, rus Vladimir Putin și chinez Xi Jinping, cancelarul german Angela Merkel sau premierii indian Narendra Modi, japonez Shinzo Abe și australian Tony Abbott. În total, scurgere de date s-a extins la 31 de persoane.

Datele includeau numele liderilor internaționali, data lor de naștere, informații din pașaport și referitoare la vize.

'Cauza acestei încălcări a fost o eroare umană. (Angajatul) nu a verificat dacă în funcția AutoFill din Microsoft Outlook au fost introduse corect datele persoanei căreia îi era destinat e-mailul, de aceea mesajul a ajuns la o adresă greșită', a explicat ulterior directorul serviciului de vize din cadrul Ministerului australian pentru imigrare.

Oficialul australian susține că este puțin probabil ca toate aceste informații să fi ajuns în spațiul public, întrucât, fiind sesizați de urgență, organizatorii Cupei Asiei la fotbal au eliminat mesajul primit. Nu este însă foarte clar dacă liderii mondiali au fost informați cu privire la acest incident, scrie The Guardian. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

4 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

5 VIDEO Scene fără precedent! Aurelian Bădulescu, pitbull-ul pesedistei din fruntea Primăriei Capitalei, l-a împ…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos