Dmitri Medvedev, în vizită în Crimeea: Regiunea va fi transformată într-o "zonă economică specială"

Dmitri Medvedev, în vizită în Crimeea: Regiunea va fi transformată într-o "zonă economică specială"

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a ajuns luni în Crimeea, în cadrul unei vizite consacrate dezvoltării socio-economice a acestei peninsule din sudul Ucrainei, alipită Rusiei, au anunţat agenţiile ruse.

Dmitri Medvedev, în vizită în Crimeea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful Guvernului rus a sosit luni la Simferopol, capitala Crimeei, însoţit de o delegaţie alcătuită din membri ai Executivului rus, între care şi vicepremierul Igor Şuvalov.

După ce a vizitat un spital şi un liceu, el s-a alăturat delegaţiei din care fac parte miniştri ruşi la o reuniune consacrată "dezvoltării socio-economice a Crimeei şi oraşului Sevastopol", la care participau premierul Crimeei Sergii Aksionov şi preşedintele Adunării locale Volodimir Konstantinov.

În urma alipirii peninsulei la Rusia, "niciun locuitor din Crimeea nu trebuie să piardă absolut nimic, fiecare trebuie să câştige din acest lucru", a declarat el în deschiderea reuniunii.

Locuitorii Crimeei este necesar să simtă "că fac parte dintr-o ţară puternică", a adăugat Medvedev.

El a enumerat ulterior sarcinile stabilite Guvernului în vederea integrării peninsulei în Rusia, în special în domeniul prestaţiilor sociale, şi anume creşterea pensiilor, salariilor funcţionarilor şi militarilor la nivelul rusesc, dar şi în domeniul sănătăţii.

Premierul rus a evocat soluţii luate în calcul în vederea rezolvării problemelor aprovizionării cu energie şi apă a peninsulei, dependentă de liverările din Ucraina.

Medvedev a mai anunţat că Crimeea va fi transformată într-o "zonă economică specială", prin acordarea de scutiri de taxe în vederea atragerii investiţiilor.

Premierul rus urma să meargă şi la Sevastopol, unde se află cartierul general al Flotei ruse la Marea Neagră, potrivit agenţiei RIA Novosti.

Aceasta este prima vizită a unui lider rus de rang înalt de la anexarea Crimeei de către Rusia.

Ministrul Apărări Serghei Şoigu a fost deja în peninsulă săptămâna trecută pentru a inspecta trupele şi pentru a vizita instalaţiile militare.

Preşedintele Vladimir Putin încă nu a mers în Crimeea de la alipirea peninsulei.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …