Doi deputaţi ai partidului neonazist grec Zori Aurii au fost aduşi încătuşaţi în Parlament

Doi deputaţi ai partidului neonazist grec Zori Aurii au fost aduşi încătuşaţi în Parlament

Doi deputaţi greci reprezentând partidul neonazist Zori Aurii, aflaţi în arest preventiv pentru "apartenenţă la o organizaţie criminală", au fost aduşi miercuri în Parlament purtând cătuşe, în cadrul unei noi solicitări de ridicare a imunităţii parlamentare.

Stathis Boukouras (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Cei doi deputaţi, Giorgos Germenis şi Stathis Boukouras - exclus recent din partid -, au fost transferaţi de la bordul unei maşini de poliţie la sediul Parlamentului pentru a se apăra de noua acuzaţie de "detenţie ilegală de arme".

Deputatul Giorgos Germenis s-a plâns de tratamentul la care au fost supuşi. "Această zi va rămâne în istorie. Este pentru prima dată când un deputat este adus încătuşat în Parlament", a afirmat el, adăugând că se consideră "deţinut politic".

Potrivit unui fotograf al AFP, celor doi le-au fost scoase cătuşele, departe de ochii presei, înainte de intrarea în sala Adunării Naţionale.

Cei doi deputaţi fac parte dintr-un grup de şase deputaţi ai partidului Zori Aurii, al cărui lider, Nikolaos Mihaloliakos, se află în arest preventiv de mai multe luni pentru "conducerea şi aparteneţa la o organizaţie criminală".

Parlamentul elen urmează, de asemenea, să se pronunţe miercuri în legătură cu ridicarea imunităţii parlamentare a altor doi deputaţi ai partidului Zori Aurii. Primul, Nikos Mihos, este acuzat de "posesie ilegală de arme de foc cu scopul furnizării acestora unei organizaţii criminale".

Cel de-al doilea, Chryssovalantis Alexopoulos, care a părăsit partidul în luna martie, este urmărit penal "pentru conducerea şi apartenenţa la o organizaţie criminală".

Partid xenofob şi antisemit, Zori Aurii este acuzat de numeroase atacuri împotriva imigranţilor şi a opozanţilor politici, între care şi două asasinate.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”