Doi deținuți periculoși au evadat dintr-o închisoare din New York după ce au săpat un tunel

Doi deținuți periculoși au evadat dintr-o închisoare din New York după ce au săpat un tunel

Doi deținuți condamnați pe viață pentru crimă au reușit să evadeze din cea mai mare închisoare de maximă securitate din statul New York după ce au săpat un tunel până în afara zidurilor pușcăriei și au confecționat păpuși din cârpă pe care le-au pus în paturile din celulă ca să-i păcălească pe gardieni, informează duminică Europa Press, care menționează că forțele de securitate au lansat o amplă operațiune de căutare a evadaților, la care participă și agenți ai FBI.

Deținuții au fugit în noaptea de vineri spre sâmbătă printr-un tunel pe care-l săpaseră cu ajutorul unor bormașini. Închisoarea se află la circa 270 de kilometri de Albany, aproape de granița cu Canada. La aflarea veștii, guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, și-a anulat o vizită oficială în Elmont (statul New York) și s-a deplasat la închisoare pentru a discuta cu poliția și cu angajații închisorii.

"Când te uiți cum a fost făcută operațiunea asta, este extraordinar", a recunoscut Cuomo într-o conferință de presă. Potrivit NBC News, Cuomo a adăugat că de la inaugurarea închisorii, în 1865, nu a mai existat nicio altă evadare din această secțiune de maximă securitate a închisorii.  

Ambii condamnați, Richard Matt, în vârstă de 48 ani, și David Sweat, de 34 de ani, sunt considerați "un pericol" pentru populație, motiv pentru care autoritățile le-au publicat fotografiile și au recomandat oamenilor să nu se apropie de ei. Deocamdată nu se știe dacă cei doi au fost ajutați de angajați ai închisorii sau dacă sunt înarmați.

Richard Matt a fost condamnat pentru omucidere, răpire și tâlhărie, după ce a omorât în bătaie un bărbat, în 1997. David Sweat a fost condamnat pentru crimă cu premeditare după uciderea ajutorului de șerif Kevin Tarsia, în 2002. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD