Doi din trei ruși susțin Kremlinul în fața sancțiunilor occidentale

Doi din trei ruși susțin Kremlinul în fața sancțiunilor occidentale

Doi din trei ruși aprobă politica Kremlinului față de Occident, iar numărul rușilor îngrijorați de sancțiunile occidentale împotriva Moscovei s-a dublat din septembrie, conform unui sondaj publicat marți, relatează AFP.

Aproape jumătate dintre ruși (47%) consideră că sancțiunile, impuse de Occident împotriva Rusiei pentru rolul său în criza ucraineană, pot reprezenta dificultăți 'grave' sau 'foarte grave' pentru familiile lor, un număr aproape dublu față de luna septembrie (26%).

Cu toate acestea, doi din trei ruși continuă să creadă că 'Rusia ar trebui să-și continue politica în pofida sancțiunilor', potrivit sondajului realizat la sfârșitul lunii ianuarie de Centrul independent Levada.

Aproape o treime dintre ruși (34%) consideră că 'Rusia trebuie să răspundă ferm prin propriile sancțiuni' și aproape toți atâția s-au pronunțat pentru 'ignorarea' presiunilor Occidentului.

Doar un rus din cinci consideră că Moscova 'trebuie să încerce să ajungă la un compromis pentru a evita sancțiunile'.

La 11 luni după anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea, aflată la originea crizei, guvernul rus a anunțat sâmbătă o scădere cu 3% a PIB, determinată de scăderea prețului la petrol, dar și de sancțiunile occidentale împotriva Moscovei. În contextul crizei economice și monetare, cu rubla prăbușită în raport cu euro și dolarul, gospodăriile rusești se confruntă cu o creștere a inflației provocată de sancțiunile occidentale, precum și de embargoul rus asupra majorității produselor alimentare provenind din țările aflate la originea sancțiunilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

2 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

3 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …

4 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

5 Membru marcant al Mafiei, ucis cu sânge rece de un lucrător român. La audieri a spus că a fost nevoit să-și ap…