Doi din trei ruși susțin Kremlinul în fața sancțiunilor occidentale

Doi din trei ruși susțin Kremlinul în fața sancțiunilor occidentale

Doi din trei ruși aprobă politica Kremlinului față de Occident, iar numărul rușilor îngrijorați de sancțiunile occidentale împotriva Moscovei s-a dublat din septembrie, conform unui sondaj publicat marți, relatează AFP.

Aproape jumătate dintre ruși (47%) consideră că sancțiunile, impuse de Occident împotriva Rusiei pentru rolul său în criza ucraineană, pot reprezenta dificultăți 'grave' sau 'foarte grave' pentru familiile lor, un număr aproape dublu față de luna septembrie (26%).

Cu toate acestea, doi din trei ruși continuă să creadă că 'Rusia ar trebui să-și continue politica în pofida sancțiunilor', potrivit sondajului realizat la sfârșitul lunii ianuarie de Centrul independent Levada.

Aproape o treime dintre ruși (34%) consideră că 'Rusia trebuie să răspundă ferm prin propriile sancțiuni' și aproape toți atâția s-au pronunțat pentru 'ignorarea' presiunilor Occidentului.

Doar un rus din cinci consideră că Moscova 'trebuie să încerce să ajungă la un compromis pentru a evita sancțiunile'.

La 11 luni după anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea, aflată la originea crizei, guvernul rus a anunțat sâmbătă o scădere cu 3% a PIB, determinată de scăderea prețului la petrol, dar și de sancțiunile occidentale împotriva Moscovei. În contextul crizei economice și monetare, cu rubla prăbușită în raport cu euro și dolarul, gospodăriile rusești se confruntă cu o creștere a inflației provocată de sancțiunile occidentale, precum și de embargoul rus asupra majorității produselor alimentare provenind din țările aflate la originea sancțiunilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante