După 30 de ani petrecuţi în închisoare, doi fraţi americani au fost declaraţi nevinovaţi

Henry McCollum, în vârstă de 50 de ani, şi Leon Brown (46 de ani) au fost condamnaţi în 1984 la închisoare pe viaţă, fiind acuzaţi de violarea şi uciderea unei fete în vârstă de 11 ani, din Carolina de Nord.

Potrivit probelor ADN, crima a fost realizată de o altă persoană, care se află la rândul ei în închisoare pentru o infracţiune similară.

„Acest caz este o tragedie, deoarece a afectat nu doar vieţile celor doi oameni implicaţi, cât şi sistemul nostru de justiţie”, a declarat avocata lui Leon Brown, Ann Kirby.

Cei doi fraţi, care suferă de deficienţe mintale, aveau în 1983, anul în care a fost violată şi ucisă Sabrina Buie, 19 şi respectiv 15 ani. La doar o săptămână de la eveniment, cei doi suspecţi au fost arestaţi de poliţie, deşi nu exista nicio dovadă fizică împotriva lor.

După cinci ore în care au fost interogaţi intens, fără a avea un avocat sau un membru al familiei prezent, Henry McCollum a recunoscut că ar fi fost implicat în moartea fetiţei. De asemenea, şi fratele său, Leon Brown, a semnat o declaraţie în acest sens.

Cei doi şi-au retras în instanţă depoziţiile argumentând că acestea au fost făcute sub presiune. Chiar şi aşa, cei doi au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi la închisoare pe viaţă.

În decursul acestor ani, cei doi fraţi au făcut numeroase contestaţii pentru a-şi susţine nevinovăţia. În 2010, o comisie de anchetă a acceptat să verifice cazul lor.

Analizele ADN au demonstrat că autorul crimei este Roscoe Artis, în vârstă de 74 de ani, un bărbat care locuia aproape de casa fetei violate şi ucise. De altfel, el se află în inchisoare pentru o crimă similară, petrecută cu doar o lună înainte de moartea lui Sabrina Buie.

„Este de-a dreptul îngrozitor că sistemul nostru juridic a permis ca doi copii cu deficienţe mintale să meargă la închisoare pentru o crimă pe care nu au comis-o, şi să rămână acolo 30 de ani. Este imposibil de descris în cuvinte trauma acestor oameni şi ceea ce au pierdut”, a declarat avocatul Ken Rose.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I